Bouwkundige keuring Greonterp

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Greonterp laten uitvoeren is een verstandige keuze. Daarmee krijg je een idee van de de gebreken van een woning en krijg je een indicatie van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Daarmee worden de onderhandelingen transparanter. In onze uitgebreide documentatie verzamelen wij aanvullende info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de onkosten en bieden we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Greonterp.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Greonterp bekijkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. de staat van ramen, deuren en kozijnen en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de status van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €350 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Greonterp regelen

Wil jij meteen duidelijkheid over de bouwtechnische staat van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Na deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Denk aan de dakconstructie en en hoe het met de isolatie gesteld is. Daarbij kom je er achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de verschillende problemen op te lossen. Daarbij krijg je meer helderheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwkundige, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Greonterp.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van het woonobject geeft de bouwkundige mondeling een toelichting van de bouwkundige problemen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan dan ook meteen een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige gegevens over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Greonterp

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst zoek je een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Greonterp (en de nabije regio).

 2. Woninginspectie

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De inspecteur beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niks en breekt of hakt niks open. Deze persoon gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  In aansluiting op de keuring vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Middels de keuring komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Daarin staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien vind je hier een kostenoverzicht om het object in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de uitkomst positief? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €325 en €490. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van verschillendeonderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs vanwege de reiskosten. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In het bijgaande overzicht vind je overzichtelijk de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Greonterp.

Type woningGroottePrijsberekening
Studio83 m2290 – €315
Tussenwoning113 m2€355 – €380
Hoekpand147 m2€410 – €430
Twee onder één kap175 m2€460 – €480
Vrijstaand196 m2€525 – €540
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk professionele bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de geschatte kosten, levertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel bieden wij adressen van bouwkundig adviesbureaus in Greonterp die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in IJlst, Sibrandabuorren, Dearsum, Lytsewierrum en Rien.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-greonterp-8658

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Met een aankoopkeuring in Greonterp onderzoekt een objectieve expert het gebouw. Slim, want zo weet je precies wat de gesteldheid van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een bestaande woning dat je wilt verkopen. Zo geef je de andere partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper van informatie te voorzien over onderhoudstoestand van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door te kiezen voor een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig ingenieur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet veel van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €99 en €240.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de minimale investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd als je een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerdere probleemgebieden. Middels deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Eveneens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Greonterp). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente Súdwest-Fryslân bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de staat van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie