Bouwkundige keuring Bolsward

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Bolsward laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Met behulp van de inspecteur krijg je op hoofdlijnen een beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je een indicatie van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met die kennis sta je sterker in de onderhandelingen. Op dit informatieplatform kan je aan de slag met nuttige informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de tarieven en check je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Bolsward.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Bolsward inspecteert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals het metselwerk en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Zo krijg je meer helderheid over de huidige staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €335 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bolsward regelen

Behoefte aan meer info over de huidige staat van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Aan de hand van deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. De inspecteur bekijkt o.a. het dak, dakpannen en de staat van de CV-ketel. Ook achterhaal je welke kosten er gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die langskomt om deze keuring te doen. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Denk aan een bouwadviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Bolsward.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Bekijk de mogelijkheden van de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwadviseur een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je het energielabel weten? Plan het dan tegelijk in met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform lees je ook aanvullende informatie over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Bolsward

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te starten neem je contact op met een expert die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Bolsward en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de aan- of verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen inboedel en schroeft ook niks open. De inspecteur beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreking resultaten

  Meteen na de woninganalyse meldt de bouwkundige zijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Middels het woningonderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie vind je een overzicht van de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien vind je hier een indicatie van de kosten om de woonruimte in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €350 en €405. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van verschillendeonderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de woonplaats is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar de levertijd, welke instrumenten er gebruikt worden en naar ervaringen van anderen. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In de vergelijker hieronder bekijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Bolsward.

Soort huisNetto woonoppervlaktePrijsberekening
Studio94 m2290 – €305
Tussenwoning115 m2€355 – €380
Hoekpand142 m2€425 – €450
Geschakelde woning164 m2€450 – €490
Herenhuis184 m2€525 – €550
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de uurtarieven, de oplevertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel vind je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bolsward die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Greonterp, IJlst, Sibrandabuorren, Dearsum en Lytsewierrum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bolsward-8701

Aankoopkeuring voor een woonobject

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Middels een aankoopkeuring in Bolsward controleert een neutrale specialist het gebouw. Een uitkomst, zo krijg je inhoudelijke info over wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide en deskundige keuring van een pand die binnenkort op de markt komt. Zo geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om de mogelijke koper te voorzien van correctie informatie over de staat van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig expert loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €105 en €215.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. De inspecteer berekent ook de kosten voor herstelwerk om de woning in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd in het geval je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. Middels deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. In veel gevallen worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Bolsward). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een marktconform bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring is een simpelere technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Súdwest-Fryslân loop je door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele acute situaties komen meteen aan het licht. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage kosten en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie