Bouwkundige keuring Workum

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Workum laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Daarmee krijg je een helder beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je duidelijkheid over de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met die kennis sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op www.bouwkeuringexpert.nl bieden wij nuttige info over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en doorzoek je en tabel met bouwkundig adviseurs in Workum.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • De bouwkundig inspecteur in Workum inspecteert de woning grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals onder andere de ventilatie en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een kostenplaatje.
 • Zo krijg je een goed beeld van de de huidige staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €305 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Workum laten uitvoeren

Op korte termijn een analyse van de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Aan de hand van deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de vloeren en of er houtrot is. Daarbij kom je er achter wat de financiële consequenties zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Denk aan een bouwkundig specialist, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Workum.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Overweeg dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Ten tijde van de controle van de woning geeft de bouwkundig ingenieur mondeling een toelichting van alle bouwkundige punten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons informatieplatform lees je ook handige informatie over Aankoopkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Workum

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste zoek je een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Workum (en in de buurt).

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij & wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De expert doorzoekt alles maar verplaatst niks en schroeft ook niks open. De ingenieur gebruikt o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Direct na de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van het woningonderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport staat de conclusie van de staat van de woning en eventuele gebreken. Bijgevoegd vind je in het rapport een kostenberekening om het woonobject te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €340 en €380. De prijs hangt af van diverse onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de regio speelt een rol vanwege de reiskosten. Eveneens komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op wachttijd, de instrumenten die de expert gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In de onderstaande tabel vind je samengevat de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Workum.

Soort woningOppervlaktePrijsindicatie
Appartement100 m2285 – €330
Rijtjeshuis111 m2€335 – €390
Hoekhuis129 m2€405 – €435
Twee onder één kap153 m2€460 – €500
Landhuis187 m2€530 – €535
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderdelen die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de geschatte kosten, wachttijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder faciliteren we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Workum die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Bolsward, Greonterp, IJlst, Sibrandabuorren en Dearsum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-workum-8711

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Via een aankoopkeuring in Workum analyseert een onpartijdige deskundige het woonhuis. Ideaal, want op deze manier weet je exact wat de huidige staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke keuring van een pand die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan verstrek je de benodigde info over de staat van de woning. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en weet veel van de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €99 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. Het rapport beschrijft de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerdere probleemgebieden. Aan de hand van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Mede worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Workum). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Súdwest-Fryslân wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de staat van het huis. Potentiële zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie