Bouwkundige keuring Zevenbergschen Hoek

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Zevenbergschen Hoek uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Met behulp van de inspecteur krijg je een goed beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Zo sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op onze bouwkeuring-vergelijker bieden wij alle benodigde informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de onkosten en bieden we en tabel met bouwkundig adviseurs in Zevenbergschen Hoek.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Zevenbergschen Hoek inspecteert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de staat van het leidingwerk en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse heb je een duidelijk beeld van de staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €325 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zevenbergschen Hoek afspreken

Wil je snel meer info over de algehele staat van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Profiteer dan van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Na deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. de vloeren en en de staat van de isolatie. Hiermee krijg je een overzicht van welke kosten er bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. Ook krijg je een idee van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die de keuring uitvoert. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig expert, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Zevenbergschen Hoek.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Probeer dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Tijdens het onderzoek van de woning geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen van de bouwkundige problemen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons platform bekijk je ook nuttige gegevens over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Zevenbergschen Hoek

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Ten eerste moet je contact zoeken met een expert die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Zevenbergschen Hoek (en de regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De expert analyseert alles maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft ook niks open. Deze persoon gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afloop van de woninganalyse meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met behulp van de keuring ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Tevens vind je hier een tariefoverzicht om het woonhuis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €315 en €385. Het prijskaartje is afhankelijk van meerdere factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed de levertijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In het overzicht hieronder delen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Zevenbergschen Hoek.

Soort woningAantal m2Geschatte prijzen
Studio79 m2280 – €305
Rijwoning124 m2€360 – €390
Hoekwoning128 m2€405 – €450
Geschakelde woning165 m2€450 – €495
Landhuis189 m2€520 – €550
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de geschatte kosten, levertijd van het rapport, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het schema hieronder faciliteren we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zevenbergschen Hoek die wellicht hulp kunnen bieden bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Zevenbergen, Noordhoek, Standdaarbuiten, Kruisland en Stampersgat.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zevenbergschen-hoek-4765

Plan direct online een aankoopkeuring in

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met behulp van een aankoopkeuring in Zevenbergschen Hoek analyseert een onpartijdige expert het woonhuis. Handig, want zo weet je precies wat de conditie van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke keuring van een pand dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee geef je de andere partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de kopende partij te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Dankzij een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet veel van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Kosten variëren tussen de €100 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. De inspecteer berekent ook de kosten voor herstelwerk om onderhoud en reparaties uit te voeren.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt geadviseerd in het geval je interesse hebt in een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak diverse problemen. Middels deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. Daarbij wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Zevenbergschen Hoek). Worden er veel gebreken ontdekt? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een passend bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Moerdijk wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de gebreken van de woning. Mogelijke acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De expert verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie