Bouwkundige keuring Hindeloopen

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Hindeloopen uitvoeren is dan zeer verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je inzicht in de de gebreken van een woning en kom je achter de herstelkosten op korte- en lange termijn. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op ons woonplatform kan je aan de slag met uitgebreide informatie over de verschillende keuringen, de prijzen en achterhaal je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Hindeloopen.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Hindeloopen inspecteert de woning grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld de fundering en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op die manier krijg je meer helderheid over de onderhoudsstatus van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €295 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hindeloopen afspreken

Heb je belang bij een indicatie van de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Door deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. De inspecteur bekijkt o.a. de dakbedekking en en hoe het met de isolatie gesteld is. Dan wordt het overzichtelijk welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. Tevens krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat langskomt om deze keuring te doen. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Denk aan een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Hindeloopen.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doornemen van het woonhuis geeft de bouwkundige een mondelinge samenvatting van de bouwkundige onderdelen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform lees je ook handige gegevens over Verkoopkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Hindeloopen

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit een aantal architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Hindeloopen en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De deskundige analyseert alles maar verplaatst geen inboedel en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  In aansluiting op de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Steunend op de keuring krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat een lijst met de staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Als bijlage vind je daar een overzicht met de kosten om het object te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €350 en €430. Het prijskaartje bestaat uit een aantal factoren. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Bekijk vooral goed wachttijd, hoe uitgebreid de rapportage is en vraag ook reviews van andere klanten aan. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In het overzicht hieronder berekenen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Hindeloopen.

Soort woningOppervlakteGeschatte kosten
Studio76 m2280 – €315
Rijwoning122 m2€335 – €365
Hoekhuis129 m2€420 – €440
Geschakelde woning154 m2€460 – €485
Villa183 m2€510 – €560
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de geschatte kosten, wachttijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna verstrekken we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hindeloopen die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Workum, Bolsward, Greonterp, IJlst en Sibrandabuorren.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hindeloopen-8713

Wat is een aankoopkeuring?

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Hindeloopen checkt een onpartijdige partij het verblijf. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de conditie van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Voordelen van een verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide check van een woning dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht kopers goed in te lichten overde staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Middels een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €125 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. Je krijgt nadere toelichting over de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake zodra jij een woning op het oog hebt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Door middel van deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Ook worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je een bod doet (via een makelaar in Hindeloopen). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een lager bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Súdwest-Fryslân loop je door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de gebreken van de woning. Potentiële acute situaties worden meteen aangestipt. De specialist weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie