Bouwkundige keuring Stavoren

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Stavoren inplannen is zeker iets om te overwegen. Met behulp van de inspecteur krijg je een idee van de de gebreken van een woning en krijg je duidelijkheid over de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met die kennis sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Hieronder kan je aan de slag met actuele info over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en check je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Stavoren.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Stavoren onderzoek de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijvoorbeeld het schilderwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Zo krijg je meer duidelijkheid over de status van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €280 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Stavoren plannen

Op korte termijn meer info over de bouwkundige staat van je woning of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Via deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het voegwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken. Ook heb je dan inzicht in welke investeringen nodig zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. In aanvulling daarop krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundige, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Stavoren.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal lees je ook aanvullende toelichtingen over Opleveringskeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Stavoren

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te starten heb je een deskundige nodig die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit een aantal architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Stavoren en omgeving.

 2. De technische keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De inspecteur bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen meubels en maakt niets open. De specialist beschikt doorgaans over een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na afloop van het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Middels de keuring stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit stuk tref je een samenvatting van de observaties en de geconstateerde gebreken. Bovendien krijg je ook inzage in een kostenberekening om het woonhuis te herstellen en/of renoveren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €345 en €430. Het kostenplaatje hangt af van meerdere onderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook de regio is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Overweeg factoren zoals de oplevertermijn, de volledigheid van het rapport en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In de onderstaande tabel vergelijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Stavoren.

Soort woningWoonoppervlakGemiddelde onkosten
Etagewoning91 m2280 – €330
Rijtjeshuis111 m2€350 – €365
Hoekhuis127 m2€400 – €450
2-onder-1 kap153 m2€455 – €490
Vrijstaand191 m2€505 – €560
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de prijzen, levertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder faciliteren we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Stavoren die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Hindeloopen, Workum, Bolsward, Greonterp en IJlst.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-stavoren-8715

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met een aankoopkeuring in Stavoren bekijkt een neutrale specialist het verblijf. Belangrijk, zo krijg je goed inzicht in wat de staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Middels een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Met een verkoopkeuring bedoelen we een objectieve beoordeling van een huis die binnenkort op de markt komt. Zo geef je de kopende partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht de potentiële koper goed te informeren aangaande de staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwadviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €120 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De inspecteer berekent ook de herstelkosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake als je actief bent op de woningmarkt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verschillende gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Eveneens worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Stavoren). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Súdwest-Fryslân wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de staat van de woning. Potentiële gebreken worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur kent ongeveer de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie