Bouwkundige keuring Hoek

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Hoek inplannen is heel erg verstandig. Daarmee zal je veel inzicht krijgen over de staat en waarde van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met die kennis heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. In onze uitgebreide documentatie bekijk je actuele informatie over de verschillende keuringen, de tarieven en vind je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Hoek.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Hoek checkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld de meterkast en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je meer duidelijkheid over de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €300 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hoek regelen

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de algehele staat van een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de dakconstructie en en de staat van de isolatie. Tevens kom je er ook achter welke kosten noodzakelijk zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Tevens krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij beslist zelf welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Hoek.

Een extra voordelige bouwkeuring in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Probeer dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons platform vind je ook meer toelichtingen over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Hoek

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je een deskundige zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Hoek en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of makelaar van de verkopende partij maak je een rondje door de woning. De bouwspecialist doorzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. De expert gebruikt o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Meteen na de keuring deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Geleid door de huis-analyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport staat de conclusie van de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Tevens staat in het document een indicatie van de kosten om het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €350 en €480. Het prijskaartje wordt bepaald door verschillende facetten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk goed naar de snelheid, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder vergelijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Hoek.

Type huis OppervlakteGemiddelde tarief
Appartementje90 m2275 – €325
Tussenwoning114 m2€340 – €370
Kopwoning125 m2€405 – €435
Twee onder één kap172 m2€450 – €485
Herenhuis195 m2€515 – €555
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport april 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de uurtarieven, de levertijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hoek die wellicht hulp kunnen bieden bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Sluiskil, Spui, Eede, Sint Kruis en Waterlandkerkje.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hoek-4542

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Als je een woning gaat kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. D.m.v. een aankoopkeuring in Hoek checkt een neutrale expert de woning. Ideaal, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Dankzij een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport verschaf je potentiële kopers inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper gedegen te informeren inzake de staat van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door te kiezen voor een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €99 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek betekent een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om te kijken wat de staat van een woning is. Daarbij geeft het inzicht in de kosten voor herstelwerk om de woning toekomstbestendig te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland laat je meestal uitvoeren zodra jij actief bent op de woningmarkt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak diverse problemen. Middels deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Vaak wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Hoek). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek is de prijs die je wilt betalen realistischer, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente Terneuzen doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke problemen worden meteen aangestipt. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie