Bouwkundige keuring Terneuzen

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Terneuzen laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Hiermee krijg je inzicht in de huidige staat van het huis en ontvang je een inschatting van de kosten om het object in goede staat te brengen. Op die manier is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bekijk je praktische informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en vind je en tabel met bouwkundig adviseurs in Terneuzen.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Terneuzen inspecteert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de kozijnen, het schilderwerk en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse krijg je inzicht in de de gesteldheid van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Bij een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €305 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Terneuzen plannen

Heb je belang bij een inspectie van de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Middels deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Denk aan de puien en kozijnen en en de toepassingen van isolatie. Tevens kom je er ook achter welke kosten er gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je meer inzicht in welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Terneuzen.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Ga dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van de woning geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge samenvatting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Je kunt het dan ook combineren met een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende uitleg over Aankoopkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Terneuzen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen neem je contact op met een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Terneuzen (regio).

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar loop je alles in het huis na. De bouwspecialist bekijkt alles maar verplaatst geen meubels en richt dus nooit schade aan. De expert beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  In aansluiting op het onderzoek deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met behulp van de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Daarin is een beoordeling te vinden met de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Daarnaast vind je hier een lijst met kosten die nodig zijn om de woonruimte weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €330 en €395. De totaalprijs bestaat uit verschillendepunten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Overweeg factoren zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de deskundigheid en ervaring van de expert en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder verstrekken we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Terneuzen.

Type huis OppervlaktePrijsindicatie
Appartement94 m2€290 – €315
Rijwoning119 m2€335 – €385
Hoekpand140 m2€405 – €440
Geschakelde woning162 m2€460 – €500
Villa176 m2€530 – €540
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de geschatte kosten, de levertijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het schema hieronder bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Terneuzen die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Sluis, Noord-Beveland, Goes, Borsele en Kapelle.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-terneuzen-4535

Aankoopkeuring uit laten voeren

Wanneer je een woning op het oog hebt wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Terneuzen controleert een onafhankelijk ingenieur het gebouw. Handig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een pand dat je te koop wilt aanbieden. Op deze manier geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningeigenaar is het wettelijk je plicht de potentiële koper op de hoogte te brengen van de staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Met behulp van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet veel van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €120 en €195.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning in te schatten. De bouwspecialist calculeert tevens de te verwachten kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland wordt uitgevoerd als je actief bent op de woningmarkt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op diverse problemen. Door middel van deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Daarbij wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Terneuzen). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Terneuzen doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele problemen worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

 • Bouwkundige keuring Axel
 • Bouwkundige keuring Zuiddorpe
 • Bouwkundige keuring Overslag
 • Bouwkundige keuring Koewacht
 • Bouwkundige keuring Biervliet
 • Bouwkundige keuring Spui
 • Bouwkundige keuring Sluiskil
 • Bouwkundige keuring Hoek
 • Bouwkundige keuring Zaamslag
 • Bouwkundige keuring Sas van Gent
 • Bouwkundige keuring Philippine
 • Bouwkundige keuring Westdorpe
 • Plaats een reactie