Bouwkundige keuring Oude Niedorp

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Oude Niedorp laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Daarmee krijg je een goed beeld van de bouwkundige staat van het huis en kom je achter de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met die kennis kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze website bekijk je actuele informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en bieden we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Oude Niedorp.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Oude Niedorp analyseert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. het dak, dakpannen en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses met hierbij een kostenberekening.
 • Zo krijg je een idee van de de toestand van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €340 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oude Niedorp afspreken

Wil je snel duidelijkheid over de huidige staat van een gebouw of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. De inspecteur bekijkt o.a. het leidingwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Hiermee heb je dan inzicht in welke kosten noodzakelijk zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Daarbij krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwkundige, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Oude Niedorp.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in mei 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de bezichtiging van het huis geeft de bouwkundig ingenieur direct live mondeling uitleg van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal lees je ook aanvullende toelichtingen over Verkoopkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Oude Niedorp

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste zoek je een expert die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Oude Niedorp en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar & makelaar van de verkopende partij loop je alles in het huis na. De deskundige analyseert alles maar verplaatst geen meubels en richt dus nooit schade aan. De ingenieur gebruik vaak een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Na afloop van het onderzoek vertelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Middels de huisbeoordeling stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit stuk is een beoordeling te vinden met de observaties en de geconstateerde gebreken. Tevens vind je daar een indicatie van de kosten om het gebouw te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €320 en €400. Het prijskaartje is afhankelijk van allerlei punten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs vanwege de reiskosten. Bovendien zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar de snelheid, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In de tabel hieronder bieden wij de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Oude Niedorp.

WoonobjectAantal m2Prijsberekening
Etagewoning90 m2€275 – €320
Rijtjeshuis104 m2€340 – €375
Kopwoning128 m2€405 – €450
2-onder-1 kap162 m2€465 – €480
Villa200 m2€505 – €535
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de geschatte kosten, wachttijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de tabel hieronder tref je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Oude Niedorp die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Nieuwe Niedorp, Lutjewinkel, Winkel, Oudkarspel en Noord-Scharwoude.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oude-niedorp-1734

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Dankzij een aankoopkeuring in Oude Niedorp analyseert een onpartijdige ingenieur het huis. Handig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om kopers van informatie te voorzien over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Een bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en is deskundig op het gebied van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €110 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. De bouwspecialist calculeert tevens een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt geadviseerd op het moment dat je interesse hebt in een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verborgen gebreken. Aan de hand van de woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Vaak worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Oude Niedorp). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Hollands Kroon loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de staat van het woonobject. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige kent ongeveer de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie