Bouwkundige keuring Westerwolde

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Westerwolde laten uitvoeren is een verstandige keuze. Middels deze inspectie krijg je een helder beeld van de huidige staat van het huis en krijg je duidelijkheid over de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met die kennis is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze website tref je uitgebreide informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en bekijk je en tabel met bouwkundig adviseurs in Westerwolde.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Westerwolde benadert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijvoorbeeld de plafonds en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je meer duidelijkheid over de conditie van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €335 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Westerwolde plannen

Direct meer info over de algehele staat van een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Aan de hand van deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt gekeken naar o.a. de kozijnen en en de staat van eventuele schuren en garages. Daarbij krijg je een indicatie van welke kosten er bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Eveneens krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig expert, een architect, een bouwpartij of taxateur in Westerwolde.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in april 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Tijdens het onderzoek van de woning geeft de bouwkundig inspecteur een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Kies dan ook voor een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende toelichtingen over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Westerwolde

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste heb je een specialist nodig die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan allerlei architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Westerwolde (en in de buurt).

 2. De keuring van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper & de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwexpert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niets en schroeft niets open. Deze persoon kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doorspreken

  Direct na het onderzoek meldt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met behulp van de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit stuk staat de conclusie van de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook vind je hier een schatting van de onkosten om het huis in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €315 en €375. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van verschillende onderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Verder zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar levertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in het totale tarief. In het overzicht hieronder bieden wij de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Westerwolde.

Type huis WoonoppervlakPrijsindicatie
Studio82 m2€290 – €315
Tussenwoning119 m2€350 – €375
Hoekhuis142 m2€425 – €430
Geschakelde woning172 m2€470 – €490
Landhuis178 m2€520 – €555
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kosten, levertijd van het rapport, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema bieden wij contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Westerwolde die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Oldambt, Pekela, Veendam, Midden-Groningen en Borger-Odoorn.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-westerwolde-9698

Aankoopkeuring voor een woning

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Westerwolde analyseert een objectieve bouwkundig ingenieur het gebouw. Een uitkomst, zo weet je snel meer over wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring houdt in: een professionele en erkende analyse een woning dat je te koop wilt aanbieden. Op deze manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je bent 100% transparant en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het verplicht om de mogelijke koper gedegen te informeren inzake de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig specialist loopt de hele woning door (opleverpunten) en past zijn vaardigheden toe rondom het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €115 en €225.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Groningen laat je meestal uitvoeren in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerdere probleemgebieden. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Tevens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Westerwolde). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente Westerwolde loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de gebreken van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de vlugge oplevertermijn.

 • Bouwkundige keuring Bellingwolde
 • Bouwkundige keuring Oudeschans
 • Bouwkundige keuring Blijham
 • Bouwkundige keuring Wedde
 • Bouwkundige keuring Vriescheloo
 • Bouwkundige keuring Sellingen
 • Bouwkundige keuring Ter Apel
 • Bouwkundige keuring Ter Apelkanaal
 • Bouwkundige keuring Veelerveen
 • Bouwkundige keuring Vlagtwedde
 • Bouwkundige keuring Bourtange
 • Plaats een reactie