Bouwkundige keuring Sint Kruis

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Sint Kruis regelen kan veel onzekerheid wegnemen. Door deze keuring wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de onderhoudsstaat van de woning en kom je achter de kosten om het huis in goede staat te brengen. Op die manier is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze pagina lees je meer aanvullende informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de tarieven en check je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Sint Kruis.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Sint Kruis controleert de woning grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de staat van de vloeren en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat de informatie en conclusies van de inspecteur met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op basis van deze analyse krijg je inzicht in de de actuele situatie en staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €320 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Sint Kruis plannen

Wil je snel een inspectie van de staat en de waarde van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Met deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Je kunt denken aan de kruipruimte en en of er sprake is van lekkages. Tevens krijg je een overzicht van wat de financiële consequenties zijn om de verschillende problemen op te lossen. Tevens krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig ingenieur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Sint Kruis.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Bekijk de mogelijkheden van een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwadviseur een mondelinge toelichting van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Kies dan ook voor een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons informatieplatform tref je ook praktische toelichtingen over Verkoop woningkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Sint Kruis

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst heb je een expert nodig die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan een aantal architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Sint Kruis (en de nabije regio).

 2. De keuring van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de aan- of verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De specialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen meubels en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Hij of zij gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Direct na de inspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In het verslag tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien vind je in het rapport een kostenindicatie om het woonhuis in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €305 en €460. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door meerdere variabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar de oplevertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In de vergelijker hieronder delen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Sint Kruis.

Type huis Aantal m2Prijsberekening
Flatwoning93 m2295 – €320
Rijtjeshuis111 m2€335 – €390
Hoekpand128 m2€425 – €450
Geschakelde woning154 m2€460 – €495
Vrijstaand182 m2€505 – €540
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de geschatte kosten, levertijd van het rapport, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Sint Kruis die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Waterlandkerkje, Aardenburg, Retranchement, Cadzand en Zuidzande.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-sint-kruis-4528

Aankoopkeuring voor een woonobject

Wanneer je een woning op het oog hebt wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Middels een aankoopkeuring in Sint Kruis checkt een onafhankelijk partij het gebouw. Niet zo gek, zo krijg je goed inzicht in wat de conditie van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een huis dat je in de verkoop wil doen. Zo geef je potentiële kopers duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningverkoper is het wettelijk je plicht de kopende partij van informatie te voorzien over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De prijzen liggen tussen de €130 en €225.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. Je krijgt nadere toelichting over de benodigde kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je een woning op het oog hebt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Daarbij worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Sint Kruis). Is er veel onderhoud nodig? Geholpen door het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Sluis bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de bouwkundige staat van de woning. Eventuele gebreken worden direct benoemd. De expert biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie