Bouwkundige keuring Eede

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Eede uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Hiermee zal je veel inzicht krijgen over de staat van een woning, achterstallig onderhoud en ontvang je een inschatting van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Door deze inzichten heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op de verschillende pagina’s van dit portaal kan je aan de slag met praktische info over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en bieden we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Eede.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Eede benadert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de groepenkasten en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse krijg je een beeld van de de huidige staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €320 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Eede inplannen

Heel snel een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Na deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Je kunt denken aan het dak, dakpannen en of er sprake is van lekkages. Daarbij weet je welke kosten er gemaakt dienen te worden om eventuele gebreken te verhelpen. Tevens krijg je meer helderheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwkundig specialist, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Eede.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de bezichtiging van het huis geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag van de staat en gebreken. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan het dan tegelijk in met een taxatierapport en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige gegevens over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Eede

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je een deskundige zoeken die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Eede en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de verkoopmakelaar loop je hele woning door. De bouwspecialist analyseert alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt niets open. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na afronding van het onderzoek deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van de huisbeoordeling krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Daarbij vind je daar een kostenoverzicht om de woning weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €345 en €410. De totaalprijs is gebaseerd op meerdere facetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning is van belang vanwege de reiskosten. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Kijk goed naar levertijd van het rapport, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In de onderstaande tabel bekijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Eede.

Type woningGrootteGemiddelde kosten
Etagewoning77 m2290 – €305
Tussenwoning107 m2€355 – €375
Hoekwoning149 m2€420 – €430
2-onder-1 kap169 m2€475 – €505
Herenhuis175 m2€520 – €560
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de uurtarieven, levertijd van het rapport, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder vind je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Eede die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Sint Kruis, Waterlandkerkje, Aardenburg, Retranchement en Cadzand.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-eede-4529

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Eede checkt een onpartijdige specialist het woonhuis. Niet zo gek, want zo weet je precies wat de status van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Op deze manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkopende partij heb je de plicht om de potentiële koper gedegen te informeren inzake de staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig specialist gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €100 en €200.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De deskundige geeft ook een indicatie van de minimale investeringen om de woning in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland laat je meestal uitvoeren zodra jij actief bent op de woningmarkt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerder onderhoudsproblemen. Door middel van deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Vaak worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Eede). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Sluis loop je door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de staat van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De expert weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie