Bouwkundige keuring Weurt

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Weurt uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Op die manier krijg je een concreet beeld van de staat van de woning en kom je achter de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Door deze inzichten creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op www.bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij praktische informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de investeringen en vind je een schema met bouwkundig adviseurs in Weurt.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Weurt benadert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijvoorbeeld de vloeren en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle bevindingen van de deskundige inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de toestand van de woning waar je interesse in hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €300 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Weurt uitvoeren

Wil je snel duidelijkheid over de bouwkundige staat van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Middels deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. De inspecteur bekijkt o.a. de sanitaire voorzieningen en en hoe het met de isolatie gesteld is. Ook kom je er achter welke kosten noodzakelijk zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat langskomt om deze keuring te doen. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig specialist, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Weurt.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Combineer het dan met een woningtaxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons informatieplatform lees je ook handige uitleg over Verkoopkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Weurt

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste neem je contact op met een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn meerdere architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Weurt en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij & de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De inspecteur bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niks en richt dus nooit schade aan. Deze persoon kan gebruik maken van een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afronding van de keuring beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Steunend op de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In deze documentatie is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en eventuele gebreken. Bovendien krijg je ook inzage in een schatting van de onkosten om het huis weer in goede staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €310 en €445. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van verschillendeaspecten. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Bekijk vooral goed levertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in de pakketprijs. In het schema hieronder bekijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Weurt.

Type huis Aantal m2Gemiddelde onkosten
Flatwoning96 m2295 – €325
Rijtjeshuis105 m2€355 – €370
Hoekhuis141 m2€425 – €450
2-onder-1 kap166 m2€455 – €495
Herenhuis189 m2€505 – €540
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vind erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de geschatte kosten, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de tabel hieronder faciliteren we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Weurt die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Eygelshoven, Bingelrade, Jabeek, Schinveld en Merkelbeek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-weurt-6551

Plan direct online een aankoopkeuring in

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Dankzij een aankoopkeuring in Weurt bekijkt een neutrale bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Niet onverstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Met behulp van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Op deze manier geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkopende partij is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur check alle opleverpunten en weet veel van de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €99 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning in te schatten. Het rapport beschrijft de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning op te knappen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt geadviseerd in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verschillende gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Evenzeer worden de uitslagen van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Weurt). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak kan je dan een lager bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Beuningen wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële gebreken worden direct benoemd. De specialist noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie