Bouwkundige keuring Waterlandkerkje

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Waterlandkerkje inplannen is dan zeer verstandig. Op die manier krijg je een concreet beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je een beeld van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op basis daarvan creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op ons woonplatform bieden wij actuele info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en tref je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Waterlandkerkje.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Je bouwkundig inspecteur in Waterlandkerkje onderzoek de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van de kruipruimte en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer duidelijkheid over de staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €270 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Waterlandkerkje inplannen

Direct een indicatie van de staat en de waarde van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Dankzij deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de dakbedekking en de technische staat van de CV-installatie. Dan weet je welke kosten er gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig specialist, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Waterlandkerkje.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in mei 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwkundige mondeling een toelichting van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons informatieplatform kan je ook veel informatie vinden over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Waterlandkerkje

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Ten eerste heb je een deskundige nodig die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit een aantal architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Waterlandkerkje en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of de aan- of verkoopmakelaar loop je hele woning door. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles op z’n plek staan en hakt niks open. De specialist heeft hiervoor o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Meteen na de woninganalyse vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van de inspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Daarin vind je een overzicht van de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Daarnaast vind je hier een lijst met kosten die nodig zijn om de woonruimte bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €345 en €425. De totale prijs is afhankelijk van meerdere onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Ook komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar de levertijd, hoe uitgebreid de rapportage is en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In het bijgaande overzicht delen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Waterlandkerkje.

Soort woningGrootteGeschatte tarieven
Flatwoning98 m2280 – €305
Rijwoning100 m2€360 – €375
Hoekpand125 m2€405 – €445
Geschakelde woning174 m2€455 – €490
Herenhuis193 m2€525 – €540
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de uurtarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema bekijk je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Waterlandkerkje die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Aardenburg, Retranchement, Cadzand, Zuidzande en IJzendijke.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-waterlandkerkje-4528

Aankoopkeuring voor een woonobject

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Waterlandkerkje checkt een neutrale bouwkundig ingenieur het woonhuis. Slim, want op deze manier weet je exact wat de staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een gedegen review van een woning dat je in de verkoop wil doen. Zo verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om de kopende partij goed in te lichten overde staat van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door middel van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De prijzen liggen tussen de €100 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. De deskundige geeft ook een indicatie van een prijsindicatie van de onderhoudskosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerdere probleemgebieden. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Daarbij wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Waterlandkerkje). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Sluis loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de gebreken van de woning. Potentiële acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie