Bouwkundige keuring Sluiskil

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Sluiskil laten doen is dan zeker aan te raden. Op die manier krijg je een idee van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je meer inzicht in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Zo kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op onze bouwkeuring-vergelijker bekijk je actuele info over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en achterhaal je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Sluiskil.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Sluiskil onderzoek het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. de dakconstructie en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur met hierbij een kostenberekening.
 • Op die manier heb jij meer zekerheid over de actuele situatie en staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €310 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Sluiskil uitvoeren

Wil je snel een analyse van de bouwtechnische staat van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de kozijnen en en de staat van de CV-ketel. Dan achterhaal je welke kosten er bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Denk aan een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Sluiskil.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Probeer dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van het appartement geeft de bouwadviseur een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Regel ook direct een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons informatieplatform tref je ook praktische gegevens over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Sluiskil

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste neem je contact op met een specialist die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit een aantal architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Sluiskil (en in de buurt).

 2. Het onderzoek van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of wellicht een makelaar loop je alles in het huis na. De bouwspecialist analyseert alles maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afloop van de wooninspectie meldt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Geleid door de keuring krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk staat de conclusie van de waarnemingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij bekijk je hier een indicatie van de kosten om de woonruimte in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Laat dit dan opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €315 en €370. Het prijskaartje hangt af van diverse variabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op de levertijd, welke instrumenten er gebruikt worden en naar ervaringen van anderen. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In de bijgaande tabel vind je overzichtelijk de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Sluiskil.

Soort huisGrootteGemiddelde onkosten
Etagewoning95 m2285 – €305
Rijtjeshuis123 m2€335 – €370
Hoekhuis133 m2€405 – €435
Twee onder één kap150 m2€450 – €495
Herenhuis192 m2€530 – €550
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de kosten, levertijd van het rapport, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Sluiskil die potentieel hun service kunnen verlenen bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Spui, Eede, Sint Kruis, Waterlandkerkje en Aardenburg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-sluiskil-4541

Informatie over aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Middels een aankoopkeuring in Sluiskil onderzoekt een onafhankelijk expert het woonobject. Ideaal, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een woonobject dat je wilt verkopen. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de kopende partij te voorzien van correctie informatie over de staat van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. D.m.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwadviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet hoe het zit met het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €99 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland wordt geadviseerd als je mogelijk een woning wilt kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verborgen gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Dikwijls worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Sluiskil). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente Terneuzen doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de staat van het huis. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De bouwkundige geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de snelle levertijd.

Plaats een reactie