Bouwkundige keuring Putte

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Putte laten uitvoeren is een verstandige keuze. Zo krijg je een helder beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op basis daarvan heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op dit informatieplatform lees je meer uitgebreide info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en bieden we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Putte.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Putte inspecteert het huis grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijvoorbeeld het dak, pannen, dakbeschot en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op basis van deze analyse heb jij meer zekerheid over de onderhoudsstatus van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €305 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Putte regelen

Wil jij meteen inzicht in de technische kwaliteit jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Dankzij deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de vloeren en en de staat van eventuele schuren en garages. Dan weet je wat de financiële consequenties zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Daarbij krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de woning komt inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviseur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Putte.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Overweeg dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doornemen van het appartement geeft de bouwkundige een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige punten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Regel ook direct een taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal lees je ook handige toelichtingen over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Putte

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste heb je een expert nodig die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij een aantal architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Putte (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of de verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De inspecteur loopt alles na maar verplaatst geen meubels en richt dus nooit schade aan. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Meteen na de woninganalyse meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de wooninspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Daarin staat een lijst met de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een lijst met kosten die nodig zijn om het gebouw bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €295 en €385. De totale prijs is gebaseerd op meerdere facetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar de oplevertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In de onderstaande tabel delen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Putte.

Soort woningOppervlaktePrijsberekening
Appartement77 m2290 – €315
Rijwoning125 m2€335 – €375
Hoekpand128 m2€410 – €445
Twee onder één kap156 m2€475 – €480
Herenhuis176 m2€510 – €535
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijzen, de oplevertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder overhandigen we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Putte die potentieel hun service kunnen verlenen bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Ossendrecht, Huijbergen, Hoogerheide, Ossenisse en Walsoorden.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-putte-4645

Plan direct online een aankoopkeuring in

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Via een aankoopkeuring in Putte bekijkt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Niet zo gek, want zo weet je precies wat de staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport geef je de aspirant koper informatie over de onderhoudssituatie van het huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de kopende partij op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Via een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig adviseur check alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €120 en €235.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Daarbij geeft het inzicht in de te verwachten kosten om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt in beeld wanneer je interesse hebt in een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Dikwijls worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Putte). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een marktconform bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Woensdrecht bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie