Bouwkundige keuring Tholen

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Tholen laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Middels deze inspectie krijg je een beeld van de bouwkundige staat van de woning en inzage in de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met deze informatie creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Hieronder verzamelen wij uitgebreide informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de investeringen en tref je en tabel met bouwkundig adviseurs in Tholen.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Tholen onderzoek de woning grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de dakbedekking en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie krijg je een goed beeld van de de toestand van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €275 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Tholen uitvoeren

Behoefte aan duidelijkheid over de algehele staat van een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Door deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Denk aan de staat van ramen, deuren en kozijnen en en of er lekkages zijn. Ook krijg je een overzicht van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. Tevens krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Denk aan een bouwkundig specialist, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Tholen.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Probeer dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Tijdens het onderzoek van het gebouw geeft de bouwkundig expert snelle en concrete adviezen van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Kies dan ook voor een taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal kan je ook veel gegevens vinden over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Tholen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen heb je een expert nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Tholen en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of wellicht een makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwexpert loopt alles na maar laat alles op z’n plek staan en schroeft ook niks open. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten bespreking

  Direct na de woninganalyse meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op het onderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport tref je een samenvatting van de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij bekijk je hier een kostenindicatie om het huis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €285 en €470. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door verschillendefactoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is is van belang door de te verwachten reiskosten. Eveneens komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In het bijgesloten overzicht berekenen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Tholen.

Type huis OppervlakteGemiddelde kosten
Etagewoning81 m2280 – €310
Rijwoning104 m2€335 – €375
Hoekhuis125 m2€410 – €430
2-onder-1 kap162 m2€460 – €485
Villa199 m2€515 – €540
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport april 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsindicatie, levertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema faciliteren we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Tholen die wellicht beschikbaar zijn voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Steenbergen, Woensdrecht, Bergen op Zoom, Hulst en Terneuzen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-tholen-4691

Informatie over aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Tholen bekijkt een neutrale specialist het gebouw. Niet zo gek, zo ontvang je betrouwbare details over wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een professionele en erkende analyse een woning dat je te koop wilt aanbieden. Zo verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om de koper van informatie te voorzien over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Het bouwkundig adviesbureau check alle opleverpunten en weet hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €120 en €205.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek betekent een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de minimale investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland komt in beeld in het geval je actief bent op de woningmarkt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben diverse problemen. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Tevens worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Tholen). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Tholen bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de staat van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat het snel uitgevoerd kan worden.

 • Bouwkundige keuring Sint Philipsland
 • Bouwkundige keuring Poortvliet
 • Bouwkundige keuring Scherpenisse
 • Bouwkundige keuring Sint-Maartensdijk
 • Bouwkundige keuring Stavenisse
 • Bouwkundige keuring Sint-Annaland
 • Bouwkundige keuring Oud-Vossemeer
 • Plaats een reactie