Bouwkundige keuring Leidschendam

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Leidschendam regelen kan veel meerwaarde bieden. Op die manier krijg je een goed beeld van de de gebreken van een woning en inzage in de kosten om de gebreken op te lossen. Zo sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je meer alle benodigde informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de kosten en bieden we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Leidschendam.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Leidschendam onderzoek de woning grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijv. de dakbedekking en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een kostenplaatje.
 • Aan de hand van dit rapport weet je alles over de staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €350 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Leidschendam inplannen

Op korte termijn inzicht in de algehele staat van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Na deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de staat van ramen, deuren en kozijnen en en hoe het met de isolatie gesteld is. Tevens krijg je een overzicht van welke kosten er bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Daarbij krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Er is een vrije keuze voor een deskundige die het woonobject gaat inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Denk aan een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Leidschendam.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van het appartement geeft de bouwadviseur een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons informatieplatform lees je ook handige gegevens over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Leidschendam

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst moet je een deskundige hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn uiteenlopende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Leidschendam (en de nabije regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij & de makelaar maak je een rondje door de woning. De deskundige bekijkt alles maar verplaatst geen huisraad en richt dus nooit schade aan. De specialist gebruikt o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Meteen na de wooninspectie beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met behulp van de inspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit document vind je een overzicht van de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Tevens bekijk je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het gebouw te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod voorbereiden

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €325 en €420. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van verschillende onderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning heeft invloed vanwege de reiskosten. Eveneens komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Belangrijke punten zijn de oplevertermijn, de volledigheid van het rapport en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In de vergelijker hieronder vind je overzichtelijk de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Leidschendam.

Type huis WoonoppervlakGeschatte kosten
Flatwoning91 m2300 – €320
Rijwoning108 m2€350 – €385
Hoekwoning148 m2€415 – €450
Geschakelde woning159 m2€460 – €490
Landhuis179 m2€510 – €550
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de prijsverwachting, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In onderstaande tabel tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Leidschendam die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Rijnsburg, Voorhout, Noordwijkerhout, De Zilk en Sassenheim.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-leidschendam-2264

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. D.m.v. een aankoopkeuring in Leidschendam checkt een onpartijdige ingenieur het woonobject. Belangrijk, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een gedegen review van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Hiermee geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkopende partij is het verplicht om de mogelijke koper op de hoogte te brengen van de staat van jouw huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en kent het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €125 en €245.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. Daarbij geeft het inzicht in de benodigde kosten om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt in beeld in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verborgen gebreken. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Ook worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Leidschendam). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak kan je een realistisch bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Leidschendam-Voorburg wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de staat van het huis. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelheid.

Plaats een reactie