Bouwkundige keuring Blauwhuis

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Blauwhuis inplannen is dan vaak geen gek idee. Door deze keuring krijg je op hoofdlijnen een beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je duidelijkheid over de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Zo creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Via bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met aanvullende informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Blauwhuis.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • De bouwkundig inspecteur in Blauwhuis onderzoek de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de kozijnen en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle documentatie en analyses inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de status van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €305 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Blauwhuis plannen

Heel snel inzicht in de bouwkundige staat van een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Je kunt denken aan de algehele kavel en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Dan krijg je een overzicht van welke investeringen nodig zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Onder andere een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Blauwhuis.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in oktober 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doornemen van het appartement geeft de bouwkundige een mondelinge samenvatting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je het energielabel weten? Kies dan ook voor een actuele taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal bekijk je ook nuttige informatie over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Blauwhuis

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen neem je contact op met een deskundige die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan een aantal architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Blauwhuis (en de nabije regio).

 2. Woninginspectie

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij doe je een uitvoerige ronde door het huis. De inspecteur analyseert alles maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. Deze persoon beschikt doorgaans over thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Meteen na de inspectie beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van het woningonderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit document lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Bovendien vind je hier een kostenindicatie om het huis in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €300 en €495. Het kostenplaatje hangt af van meerdere punten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning heeft invloed in verband met de reiskosten. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Overweeg factoren zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke instrumenten er gebruikt worden en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In het bijgaande overzicht vergelijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Blauwhuis.

Soort huisOppervlakteGemiddelde tarief
Appartement78 m2275 – €320
Rijtjeshuis111 m2€355 – €375
Hoekhuis140 m2€400 – €450
2-onder-1 kap174 m2€450 – €505
Herenhuis182 m2€510 – €540
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport oktober 2023.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk info van professionele bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: de prijzen, de oplevertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel faciliteren we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Blauwhuis die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Sandfirden, Idzega, Gaastmeer, Sneek en Hemelum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-blauwhuis-8615

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Middels een aankoopkeuring in Blauwhuis bekijkt een onafhankelijk deskundige het huis. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de status van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan geef je de kopende partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkopende partij is het verplicht om de nieuwe eigenaar te informeren over de staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig expert gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is deskundig op het gebied van de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €100 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. Het rapport beschrijft een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Steeds vaker worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Blauwhuis). Worden er veel gebreken ontdekt? Door gebruik te maken van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Súdwest-Fryslân doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke gebreken worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie