Bouwkundige keuring Vriezenveen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Vriezenveen laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Op die manier krijg je een helder beeld van de eventuele gebreken en problemen en kom je achter de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met deze informatie worden de onderhandelingen transparanter. Op deze pagina kan je aan de slag met nuttige informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de onkosten en check je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Vriezenveen.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Vriezenveen analyseert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals de staat van de plafonds en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Door deze inspectie heb jij meer zekerheid over de staat van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €340 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Vriezenveen plannen

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Dankzij deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het schilderwerk en en of er sprake is van lekkages. Dan kom je er achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Vriezenveen.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het bekijken van het huis geeft de bouwadviseur mondeling een toelichting van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan dan ook meteen een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op deze website tref je ook praktische uitleg over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Vriezenveen

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je een specialist zoeken die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Vriezenveen en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De deskundige onderzoekt alles maar verplaatst geen meubels en hakt niks open. Deze persoon gebruikt o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Meteen na de woninganalyse omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Aan de hand van de huis-analyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit rapport lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook bekijk je hier een tariefoverzicht om het object weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €310 en €380. De totale prijs is afhankelijk van verschillende facetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar levertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In het bijgaande overzicht beschrijven we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Vriezenveen.

Soort huisNetto woonoppervlaktePrijsindicatie
Bovenwoning88 m2275 – €315
Rijwoning109 m2€340 – €370
Hoekhuis142 m2€425 – €430
Geschakelde woning163 m2€460 – €480
Landhuis183 m2€505 – €535
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kostprijs, de snelheid, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Vriezenveen die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Reutum, Fleringen, Albergen, Manderveen en Mander.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-vriezenveen-7671

Aankoopkeuring voor een woning

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met een aankoopkeuring in Vriezenveen bekijkt een objectieve deskundige het gebouw. Niet onverstandig, want op deze manier weet je exact wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een gedegen review van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan geef je de kopende partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper gedegen te informeren inzake de staat van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Middels een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig adviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €105 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De reden van deze bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Het rapport beschrijft de benodigde kosten om de woning op te knappen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt uitgevoerd in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op achterstallig onderhoud. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Doorgaans worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Vriezenveen). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Twenterand loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie