Bouwkundige keuring Fleringen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Fleringen laten doen kan veel onzekerheid wegnemen. Met behulp van de inspecteur krijg je inzicht in de staat van de woning en krijg je een indicatie van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Zo sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Hieronder kan je aan de slag met praktische informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en vind je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Fleringen.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • De bouwkundig inspecteur in Fleringen benadert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals onder andere de sanitaire voorzieningen en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een goed beeld van de de onderhoudsstatus van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €340 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Fleringen laten uitvoeren

Wil je snel een analyse van de algehele staat van jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Na deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de riolering en en de staat van de isolatie. Ook krijg je een overzicht van welke kosten noodzakelijk zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Daarbij krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat deze keuringen kan uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt terecht bij een bouwkundige, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Fleringen.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de bezichtiging van het appartement geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag van alle bouwkundige punten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons platform tref je ook praktische uitleg over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Fleringen

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te starten heb je een deskundige nodig die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij meerdere architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Fleringen (en in de buurt).

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of eventueel de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De specialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen inboedel en schroeft ook niks open. De inspecteur kan gebruik maken van een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na de woninganalyse omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van de huis-analyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Hierin staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Tevens vind je in het rapport een overzicht van de herstelkostenom het gebouw weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €290 en €480. De uiteindelijke prijs hangt af van diverse aspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals de levertijd, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In het bijgesloten overzicht bekijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Fleringen.

Soort huisOppervlakteGeschatte prijzen
Appartement93 m2€300 – €310
Tussenwoning123 m2€355 – €375
Hoekhuis142 m2€405 – €450
2-onder-1 kap164 m2€465 – €505
Landhuis188 m2€515 – €560
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Zaken die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de uurtarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder bieden wij contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Fleringen die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Albergen, Manderveen, Mander, Hezingen en Vasse.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-fleringen-7666

Voordelen van een aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Via een aankoopkeuring in Fleringen checkt een neutrale bouwkundig ingenieur de woning. Niet zo gek, want op deze manier weet je exact wat de gesteldheid van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een huis dat jij wil verhuren. Daarmee geef je de kopende partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om kopers op de hoogte te brengen van de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? D.m.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en zal zijn kennis delen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €105 en €210.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Het rapport beschrijft de te verwachten kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel komt doorgaans ter sprake in het geval je een woning op het oog hebt. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerder onderhoudsproblemen. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Ook worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Fleringen). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Tubbergen loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De specialist kent ongeveer de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie