Bouwkundige keuring Sint Anthonis

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Sint Anthonis regelen is dan zeker aan te raden. Hiermee krijg je een idee van de staat en waarde van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op dit informatieplatform lees je meer uitgebreide informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en verschaffen we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Sint Anthonis.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Sint Anthonis checkt het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de kruipruimte en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Zo krijg je inzicht in de de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is een keuring soms verplicht.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €280 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Sint Anthonis afspreken

Behoefte aan inzicht in de bouwkundige staat van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Door deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Je kunt denken aan de dakbedekking en en de onderhoudsstaat van de keuken. Tevens krijg je een indicatie van welke kosten er bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Onder andere een bouwkundige, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Sint Anthonis.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Overweeg dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het bekijken van de woning geeft de bouwkundig expert snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Via onze vergelijker kan je ook veel informatie vinden over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Sint Anthonis

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Ten eerste neem je contact op met een specialist die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit meerdere architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Sint Anthonis (regio).

 2. De keuring van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of wellicht een makelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen inboedel en er worden geen betimmeringen verwijderd. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Direct na de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met de gegevens van de huisbeoordeling zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In het verslag tref je een samenvatting van de observaties en eventuele gebreken. Daarnaast vind je daar een tariefoverzicht om het verblijf weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €310 en €465. Het prijskaartje is afhankelijk van een aantal facetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook de woonplaats beïnvloedt de prijs (met het oog op reiskosten). Tevens komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Let vooral op de snelheid, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In de vergelijker hieronder vergelijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Sint Anthonis.

Type woningAantal m2Gemiddelde prijzen
Appartementje91 m2275 – €310
Rijtjeshuis124 m2€340 – €370
Hoekwoning143 m2€415 – €445
Geschakelde woning171 m2€460 – €495
Villa192 m2€515 – €550
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de geschatte kosten, de levertijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema bieden wij contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Sint Anthonis die wellicht beschikbaar zijn voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Boxmeer, Venray, Deurne, Laarbeek en Asten.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-sint-anthonis-5845

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Sint Anthonis bekijkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur het verblijf. Verstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de gesteldheid van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een objectieve beoordeling van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Zo geef je de andere partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht de kopende partij van informatie te voorzien over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? A.d.h.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en kent regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €99 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Het rapport beschrijft de herstelkosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt uitgevoerd wanneer je actief bent op de woningmarkt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verborgen gebreken. Aan de hand van de woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Eveneens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Sint Anthonis). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Sint Anthonis doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele gebreken worden direct benoemd. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

 • Bouwkundige keuring Oploo
 • Bouwkundige keuring Westerbeek
 • Bouwkundige keuring Stevensbeek
 • Bouwkundige keuring Ledeacker
 • Bouwkundige keuring Landhorst
 • Bouwkundige keuring Wanroij
 • Bouwkundige keuring Rijkevoort-De Walsert
 • Plaats een reactie