Bouwkundige keuring Albergen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Albergen inplannen is zeker iets om te overwegen. Door middel van deze analyse zal je veel inzicht krijgen over de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je een beeld van de kosten om het object in goede staat te brengen. Op basis daarvan heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Hieronder bieden wij praktische informatie over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en verstrekken we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Albergen.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Albergen controleert de woning grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals het leidingwerk en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Zo zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de toestand van de woning waar je interesse in hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €275 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Albergen regelen

Heel snel duidelijkheid over de technische kwaliteit jouw appartement of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Na deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het schilderwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is. Ook wordt het overzichtelijk welke kosten er bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. Daarbij krijg je meer helderheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat het woonobject gaat inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig expert, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Albergen.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in mei 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Ga dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundig expert een mondelinge samenvatting van de bouwkundige problemen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Je kunt het dan ook combineren met een complete taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende gegevens over FAQ.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Albergen

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst zoek je een deskundige die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Albergen (regio).

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De bouwspecialist analyseert alles maar verplaatst geen meubels en schroeft ook niks open. Hij of zij kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na afloop van de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Steunend op het woningonderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Daarin is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een overzicht met de kosten om de woonruimte weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €270 en €455. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op verschillende onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Verder komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In het schema hieronder verstrekken we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Albergen.

Soort woningAantal m2Geschatte prijs
Etagewoning91 m2300 – €305
Rijtjeshuis118 m2€360 – €365
Hoekhuis126 m2€425 – €450
2-onder-1 kap171 m2€450 – €505
Landhuis187 m2€525 – €545
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vind geschikte bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kostprijs, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder verstrekken we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Albergen die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Manderveen, Mander, Hezingen, Vasse en Hoge Hexel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-albergen-7665

Regel online een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. D.m.v. een aankoopkeuring in Albergen bekijkt een neutrale specialist de potentiële woning. Een uitkomst, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een inspectie van een huis dat jij wil verhuren. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de onderhoudssituatie van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €115 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De deskundige geeft ook een indicatie van de benodigde kosten om de woning op te knappen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt uitgevoerd als je een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op onderhoud problematiek. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Mede wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Albergen). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Tubbergen bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de staat van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De ingenieur weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie