Bouwkundige keuring Twenterand

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Twenterand inplannen kan veel meerwaarde bieden. Hiermee zal je veel inzicht krijgen over de technische kwaliteit van de woning en krijg je een beeld van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Door deze inzichten sta je sterker in de onderhandelingen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bieden wij uitgebreide info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en bekijk je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Twenterand.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Een bouwkundig inspecteur in Twenterand checkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de staat van de groepenkasten en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning met hierbij een kostenberekening.
 • Zo krijg je een idee van de de staat van de woning die je wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €290 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Twenterand afspreken

Wil jij meteen een inspectie van de bouwtechnische staat van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Aan de hand van deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de dakbedekking en en de staat van eventuele schuren en garages. Daarbij kom je er achter welke kosten er bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Tevens krijg je een beeld van het onderhoud voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Twenterand.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Ga dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Tijdens het onderzoek van het huis geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons portaal kan je ook veel informatie vinden over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Twenterand

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste moet je contact zoeken met een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij een aantal architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Twenterand en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen inboedel en maakt niets open. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Aan de hand van de keuring stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Ook bekijk je hier een tariefoverzicht om de woning te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen tussen de €305 en €390. De totale prijs is gebaseerd op verschillendevariabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar de snelheid, de volledigheid van het rapport en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit speelt mee in de totaalprijs. In de vergelijker hieronder bekijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Twenterand.

Soort woningWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Etagewoning94 m2300 – €315
Rijwoning123 m2€340 – €365
Hoekwoning146 m2€410 – €430
Geschakelde woning154 m2€475 – €490
Landhuis188 m2€510 – €560
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: een inschatting van de kosten, wachttijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder vind je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Twenterand die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Tubbergen, Wierden, Borne, Almelo en Dinkelland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-twenterand-7676

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met een aankoopkeuring in Twenterand bekijkt een onafhankelijk deskundige het huis. Niet zo gek, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring voor een woonobject

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een huis die binnenkort op de markt komt. Daarmee geef je de kopende partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht de kopende partij te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Aan de hand van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig adviseur check alle opleverpunten en kan je alles vertellen over het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €100 en €200.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Daarbij geeft het inzicht in de benodigde kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt geadviseerd in het geval je een woning op het oog hebt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Meestal wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Twenterand). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Geholpen door het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Twenterand wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot de staat van de woning. Potentiële zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. Deze inspecteur kent ongeveer de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelle levertijd.

 • Bouwkundige keuring Westerhaar-Vriezenveensewijk
 • Bouwkundige keuring Vroomshoop
 • Bouwkundige keuring Geerdijk
 • Bouwkundige keuring Vriezenveen
 • Bouwkundige keuring Bruinehaar
 • Plaats een reactie