Bouwkundige keuring Manderveen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Manderveen inplannen is zeker iets om te overwegen. Zo krijg je een concreet beeld van de eventuele gebreken en problemen en kom je achter de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Door deze inzichten is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op ons woonplatform verzamelen wij nuttige informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de investeringen en bieden we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Manderveen.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Een bouwkundig inspecteur in Manderveen controleert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. de kozijnen, het schilderwerk en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €305 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Manderveen regelen

Wil jij meteen een inspectie van de algehele staat van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt gekeken naar o.a. de riolering en en de staat van de isolatie. Dan kom je er ook achter welke kosten noodzakelijk zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Eveneens krijg je meer helderheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een partij kiezen die deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig specialist, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Manderveen.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in december 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Bekijk de mogelijkheden van een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het bekijken van het woonobject geeft de bouwkundige een mondelinge samenvatting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons platform lees je ook handige informatie over Opleveringskeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Manderveen

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen neem je contact op met een specialist die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Manderveen (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter & eventueel de makelaar maak je een rondje door de woning. De specialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen huisraad en schroeft ook niks open. De ingenieur gebruik vaak een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afronding van de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met de gegevens van het onderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Hierin vind je een overzicht van de staat van de woning en eventuele gebreken. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een kostenoverzicht om het verblijf in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €280 en €450. De totale prijs is gebaseerd op allerlei factoren. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning heeft invloed in verband met de reiskosten. Eveneens komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Zaken waar je op moet letten zijn levertijd van het rapport, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In de bijgaande tabel vergelijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Manderveen.

WoonobjectAantal m2Geschatte kosten
Etagewoning91 m2280 – €305
Rijwoning122 m2€360 – €390
Kopwoning131 m2€410 – €440
Geschakelde woning174 m2€475 – €505
Herenhuis178 m2€515 – €540
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kosten, de snelheid, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Manderveen die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Mander, Hezingen, Vasse, Hoge Hexel en Notter.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-manderveen-7664

Aankoopkeuring uit laten voeren

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Middels een aankoopkeuring in Manderveen checkt een onafhankelijk expert het gebouw. Niet zo gek, zo weet je snel meer over wat de huidige staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Hiermee verstrek je de benodigde info over de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis is het verplicht om de kopende partij goed te informeren aangaande de staat van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door middel van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur bekijkt alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €125 en €230.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de herstelkosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt uitgevoerd op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op achterstallig onderhoud. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Doorgaans worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Manderveen). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten kan je dan een lager bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Tubbergen wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de bouwkundige staat van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De expert noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie