Bouwkundige keuring Est

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Est inplannen kan veel onzekerheid wegnemen. Met behulp van de inspecteur krijg je een concreet beeld van de staat van de woning en kom je achter de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met deze informatie worden de onderhandelingen transparanter. Op deze pagina bieden wij praktische informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en achterhaal je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Est.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Est bekijkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld de vloerconstructies en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle bevindingen van de deskundige met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Zo krijg je een beeld van de de onderhoudsstatus van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €305 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Est inplannen

Wil jij meteen duidelijkheid over de huidige staat van je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Met deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt gekeken naar o.a. de meterkast en en of er lekkages zijn. Zo krijg je een overzicht van welke investeringen nodig zijn om de verschillende problemen op te lossen. Eveneens krijg je meer inzicht in onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de keuring uitvoert. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Est.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in februari 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwkundige gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Regel ook direct een taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker tref je ook praktische toelichtingen over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Est

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste moet je contact zoeken met een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Est (regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwexpert checkt alles maar verplaatst niks en maakt geen schade. De expert heeft hiervoor o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken resultaten

  Na de wooninspectie omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Geleid door de huisbeoordeling komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit stuk staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Als bijlage vind je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het woonobject weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €290 en €465. De totale prijs wordt bepaald door diverse facetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn de oplevertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In de tabel hieronder bekijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Est.

WoonobjectGrootteGemiddelde kosten
Studio97 m2285 – €305
Tussenwoning100 m2€335 – €365
Hoekwoning146 m2€425 – €445
Twee onder één kap170 m2€470 – €480
Villa189 m2€510 – €535
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport februari 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vraag prijzen op bij goede bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kosten, levertijd van het rapport, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Est die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Opijnen, Neerijnen, Waardenburg, Tuil en Haaften.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-est-4185

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Est checkt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het woonobject. Verstandig, want op deze manier weet je exact wat de toestand van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Met behulp van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring is een objectieve beoordeling van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee geef je potentiële kopers duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de taak om de kopende partij te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en zal zijn kennis delen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven schatten we in tussen €115 en €250.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de te verwachten kosten om de woning op te knappen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld wanneer je interesse hebt in een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerder onderhoudsproblemen. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Evenzeer worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Est). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten komt het bod niet uit de lucht vallen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente West Betuwe loop je hele woning door. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De deskundige weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie