Bouwkundige keuring Hollandsche Rading

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Hollandsche Rading laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Middels deze inspectie krijg je een idee van de de gebreken van een woning en krijg je meer inzicht in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met die kennis sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze website bekijk je aanvullende info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, een prijsvergelijking en bieden we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Hollandsche Rading.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Hollandsche Rading onderzoek de woning grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals de staat van de sanitaire voorzieningen en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie krijg je meer helderheid over de actuele situatie en staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €330 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hollandsche Rading laten uitvoeren

Op korte termijn een inspectie van de staat en de waarde van een gebouw of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Dankzij deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Denk aan het dak, pannen, dakbeschot en en of er sprake is van lekkages. Zo krijg je een indicatie van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Daarbij krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwkundig adviseur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Hollandsche Rading.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in april 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwkundige mondeling een toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op deze website vind je ook meer uitleg over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Hollandsche Rading

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste moet je een deskundige zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Hollandsche Rading (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar loop je alles in het huis na. De inspecteur bekijkt alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft niets open. De expert gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met de gegevens van het onderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit document staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Als bijlage krijg je ook inzage in een overzicht met de kosten om het woonobject te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod voorbereiden

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €290 en €450. De prijs hangt af van verschillendeaspecten. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook de woonplaats beïnvloedt de prijs door de te verwachten reiskosten. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk goed naar wachttijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In het onderstaand overzicht vind je samengevat een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Hollandsche Rading.

Type huis OppervlakteGeschatte prijzen
Flatwoning80 m2290 – €325
Rijwoning108 m2€355 – €380
Hoekpand138 m2€400 – €435
2-onder-1 kap171 m2€450 – €480
Landhuis199 m2€515 – €545
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de geschatte kosten, levertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In onderstaande tabel faciliteren we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hollandsche Rading die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Maartensdijk, Groenekan, Bosch en Duin, Den Dolder en Bilthoven.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hollandsche-rading-3739

Voordelen van een aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Hollandsche Rading onderzoekt een objectieve deskundige het huis. Niet onverstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Op die manier geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter is het verplicht om de aspirant koper te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €105 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning te controleren. De deskundige geeft ook een indicatie van de noodzakelijke investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht wordt uitgevoerd als je actief bent op de woningmarkt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Standaard worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Hollandsche Rading). Worden er veel gebreken ontdekt? Met het rapport in je broekzak kan je dan een passend bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundige uit de gemeente De Bilt loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de staat van het woonobject. Potentiële gebreken komen meteen aan het licht. De specialist kent ongeveer de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie