Bouwkundige keuring Hijum

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Hijum laten doen is dan zeker aan te raden. Door middel van deze analyse wordt je een duidelijk beeld verschaft over de wat er eventueel nog moet gebeuren en inzage in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Op die manier sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op onze vergelijkingssite bekijk je informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en verschaffen we en tabel met bouwkundig adviseurs in Hijum.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Hijum onderzoek het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals onder andere het dak, dakpannen en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse krijg je volledige duidelijkheid over de status van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €330 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hijum uitvoeren

Heb je belang bij een analyse van de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de staat van eventuele schuren en garages. Hiermee krijg je een overzicht van welke kosten er bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Eveneens krijg je meer inzicht in onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat het woonobject gaat inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Bedrijven zoals een bouwkundige, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Hijum.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in mei 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kijk dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de analyse van het object geeft de bouwadviseur een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of de energieprestaties? Kies dan ook voor een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons platform lees je ook aanvullende informatie over Opleveringskeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Hijum

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je een specialist hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit een aantal architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Hijum en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De inspecteur checkt alles maar verplaatst geen inboedel en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Na afloop van de inspectie beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de huis-analyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit document staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Ook staat in het document een overzicht met de kosten om de woning weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €320 en €490. Het kostenplaatje bestaat uit verschillendeaspecten. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning speelt een rol vanwege de reiskosten. Eveneens komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals levertijd van het rapport, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In het schema hieronder bieden wij de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Hijum.

Soort woningAantal m2Gemiddelde onkosten
Studio90 m2285 – €310
Rijtjeshuis124 m2€355 – €385
Kopwoning139 m2€415 – €450
2-onder-1 kap163 m2€455 – €500
Vrijstaand181 m2€525 – €550
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk professionele bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Aspecten die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de prijsindicatie, levertijd van de rapportage, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hijum die wellicht beschikbaar zijn voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Feinsum, Stiens, Minnertsga, Bitgummole en Bitgum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hijum-9054

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Hijum controleert een neutrale specialist het woonobject. Niet zo gek, zo krijg je inhoudelijke info over wat de status van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een huis dat je in de verkoop wil doen. Hiermee geef je de aspirant koper informatie over de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkopende partij is het wettelijk je plicht de kopende partij te informeren over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwinspecteur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en past zijn vaardigheden toe rondom de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €120 en €195.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Waarom een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Ook wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Hijum). Worden er veel gebreken ontdekt? Door middel van dit rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Leeuwarden wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de gebreken van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de snelheid.

Plaats een reactie