Bouwkundige keuring Zaanstad

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Zaanstad laten doen is zeker iets om te overwegen. Door deze keuring zal je veel inzicht krijgen over de bouwkundige staat van de woning en inzage in de kosten om de gebreken op te lossen. Met die kennis creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze website bekijk je nuttige informatie over de verschillende keuringen, de investeringen en tref je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Zaanstad.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Zaanstad bekijkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. het leidingwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten weet je alles over de status van de woning die je wilt aanschaffen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €305 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zaanstad laten uitvoeren

Direct een analyse van de huidige staat van een woonobject of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Aan de hand van deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt gekeken naar o.a. de plafonds en en of er asbest aanwezig is. Daarbij weet je welke investeringen nodig zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Tevens krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig expert, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Zaanstad.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Ga dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Tijdens het onderzoek van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan dan ook meteen een erkende taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op ons portaal vind je ook meer gegevens over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Zaanstad

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste heb je een specialist nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan uiteenlopende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Zaanstad (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist checkt alles maar laat alles op z’n plek staan en hakt niks open. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Meteen na de keuring meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van de wooninspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In deze documentatie vind je een overzicht van de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast vind je in het rapport een overzicht met de kosten om het woonobject bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €320 en €380. Het prijskaartje is gebaseerd op meerdere aspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook de plaats waar de woning staat speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Overweeg factoren zoals levertijd van het rapport, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In de onderstaande tabel bekijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Zaanstad.

Type huis GroottePrijsindicatie
Appartementje76 m2€285 – €330
Rijtjeshuis122 m2€355 – €365
Hoekwoning144 m2€410 – €430
Geschakelde woning162 m2€450 – €505
Villa179 m2€510 – €550
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de tarieven, levertijd van het rapport, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema faciliteren we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zaanstad die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Oostzaan, Beemster, Purmerend, Aalsmeer en Uithoorn.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zaanstad-1544

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Zaanstad controleert een onpartijdige deskundige het woonobject. Niet zo gek, zo ontvang je betrouwbare details over wat de onderhoudsstatus van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een pand dat je in de verkoop wil doen. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningbezitter is het verplicht om de koper te voorzien van correctie informatie over onderhoudstoestand van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwinspecteur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet veel van het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven liggen tussen de €105 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die gemaakt moeten worden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt uitgevoerd in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Tevens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Zaanstad). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Minpunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Zaanstad wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de staat van de woning. Eventuele acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De expert weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelheid.

 • Bouwkundige keuring Zaandijk
 • Bouwkundige keuring Westzaan
 • Bouwkundige keuring Krommenie
 • Bouwkundige keuring Assendelft
 • Bouwkundige keuring Zaandam
 • Bouwkundige keuring Wormerveer
 • Bouwkundige keuring Westknollendam
 • Bouwkundige keuring Koog aan de Zaan
 • Plaats een reactie