Bouwkundige keuring Teerns

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Teerns regelen is dan vaak geen gek idee. Door deze keuring wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de kwaliteit van de woning en krijg je een beeld van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Zo sta je sterker in de onderhandelingen. Op onze vergelijkingssite bekijk je alle benodigde informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de onkosten en verstrekken we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Teerns.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Teerns controleert het huis grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de gevel en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten krijg je volledige duidelijkheid over de toestand van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €310 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Teerns uitvoeren

Behoefte aan inzicht in de staat en de waarde van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Met deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de plafonds en de technische staat van de CV-installatie. Daarbij kom je er ook achter welke kosten er gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die deze keuringen kan uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundige, een architect, een bouwpartij of taxateur in Teerns.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Probeer dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van het object geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan het dan tegelijk in met een erkende taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige toelichtingen over Aankoopkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Teerns

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen moet je een deskundige hebben die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Teerns (en de nabije regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De deskundige analyseert alles maar laat alles op z’n plek staan en breekt of hakt niks open. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Direct na het onderzoek omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Aan de hand van het woningonderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Daarin lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij krijg je ook inzage in een overzicht met de kosten om het verblijf weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €340 en €480. De prijs wordt vastgesteld op basis van meerdere factoren. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft een effect op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de levertijd, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In de tabel hieronder beschrijven we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Teerns.

Type huis WoonoppervlakPrijsberekening
Appartementje80 m2275 – €325
Rijtjeshuis112 m2€350 – €370
Kopwoning137 m2€410 – €450
2-onder-1 kap165 m2€475 – €505
Villa199 m2€520 – €535
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsverwachting, de snelheid, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder verstrekken we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Teerns die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Goutum, Snakkerburen, Miedum, Lekkum en St.-Jacobiparochie.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-teerns-9085

Aankoopkeuring voor een woonobject

Als je een woning gaat kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Dankzij een aankoopkeuring in Teerns bekijkt een objectieve partij het huis. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de actuele situatie en staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring is een uitgebreide check van een pand dat jij wil verhuren. Middels dit rapport geef je de kopende partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de kopende partij op de hoogte te brengen van de staat van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. A.d.h.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig specialist gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet precies hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €125 en €220.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Het rapport beschrijft de noodzakelijke investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake in het geval je interesse hebt in een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verborgen gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Ook worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Teerns). Worden er veel gebreken ontdekt? Door gebruik te maken van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Leeuwarden maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de staat van het huis. Potentiële belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie