Bouwkundige keuring Diessen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Diessen laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Middels deze inspectie krijg je inzicht in de de kwaliteit van de woning en inzage in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Met die kennis worden de onderhandelingen transparanter. Hieronder tref je aanvullende info over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en vind je en tabel met bouwkundig adviseurs in Diessen.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Diessen inspecteert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals onder andere het stucwerk en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer helderheid over de toestand van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €350 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Diessen laten uitvoeren

Heel snel inzicht in de bouwkundige staat van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het schilderwerk en of er sprake is van vocht in de woning. Zo heb je dan inzicht in welke kosten er bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Voorts krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt terecht bij een bouwadviseur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Diessen.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kijk dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Combineer het dan met een complete taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons portaal bekijk je ook nuttige gegevens over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Diessen

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst heb je een specialist nodig die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Diessen en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De expert onderzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en richt dus nooit schade aan. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afloop van de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Geleid door het woningonderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Daarin tref je een samenvatting van de bevindingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarnaast vind je daar een indicatie van de kosten om het object te herstellen en/of renoveren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €340 en €420. De totale prijs wordt bepaald door allerlei variabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Overweeg factoren zoals de levertijd, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In de vergelijker hieronder berekenen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Diessen.

Soort huisGrootteGeschatte prijzen
Bovenwoning80 m2300 – €320
Rijwoning107 m2€350 – €365
Kopwoning133 m2€400 – €430
Twee onder één kap153 m2€455 – €480
Herenhuis194 m2€505 – €550
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk goede bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de prijsverwachting, levertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de lijst hierna faciliteren we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Diessen die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Esbeek, Biest-Houtakker, Biezenmortel, Udenhout en Moergestel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-diessen-5087

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Dankzij een aankoopkeuring in Diessen analyseert een onpartijdige partij het woonhuis. Verstandig, want zo weet je precies wat de actuele situatie en staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Met een verkoopkeuring bedoelen we een objectieve beoordeling van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport verschaf je potentiële kopers inzicht in de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als huiseigenaar is het verplicht om de kopende partij goed te informeren aangaande de staat van jouw huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Middels een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwadviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €99 en €200.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Steeds vaker worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Diessen). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig specialist uit de gemeente Hilvarenbeek loop je door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de staat van het woonobject. Mogelijke gebreken komen meteen aan het licht. De specialist weet vaak ook de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie