Bouwkundige keuring Lottum

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Lottum inplannen is dan zeker aan te raden. Door deze keuring krijg je inzicht in de technische kwaliteit van de woning en krijg je duidelijkheid over de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op die manier worden de onderhandelingen transparanter. Op deze pagina kan je aan de slag met actuele info over de verschillende keuringen, de investeringen en bekijk je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Lottum.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Lottum benadert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de staat van de gevel en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten krijg je inzicht in de de actuele situatie en staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €310 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lottum plannen

Heel snel een indicatie van de algehele staat van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Na deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Je kunt denken aan de kruipruimte en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Zo krijg je een overzicht van welke investeringen nodig zijn om de verschillende problemen op te lossen. Eveneens krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de keuring uitvoert. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt denken aan een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Lottum.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Vraag dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Tijdens het onderzoek van de woning geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Combineer het dan met een woningtaxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform vind je ook meer informatie over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Lottum

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je een expert hebben die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Lottum en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De expert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen huisraad en maakt niets open. De inspecteur kan gebruik maken van een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Meteen na de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Middels de inspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk vind je een overzicht van de observaties en eventuele onderhoudspunten. Tevens staat in het document een schatting van de onkosten om het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €285 en €390. De prijs is afhankelijk van verschillendeonderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Belangrijke punten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In het bijgaande overzicht delen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Lottum.

Type huis WoonoppervlakGeschatte prijs
Appartement86 m2300 – €320
Rijwoning104 m2€345 – €380
Hoekhuis125 m2€420 – €450
2-onder-1 kap169 m2€455 – €495
Landhuis179 m2€505 – €540
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Zaken die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: een inschatting van de kosten, levertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel faciliteren we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Lottum die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Grubbenvorst, America, Meterik, Hegelsom en Melderslo.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lottum-5973

Wat is een aankoopkeuring?

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. D.m.v. een aankoopkeuring in Lottum analyseert een neutrale partij het woonobject. Slim, zo krijg je inhoudelijke info over wat de conditie van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een woning dat jij wil verhuren. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper van informatie te voorzien over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Via een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert check alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De kosten liggen tussen de €130 en €250.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. De deskundige geeft ook een indicatie van de herstelkosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt geadviseerd wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen verborgen gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Tevens worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Lottum). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met het rapport in je broekzak kan je dan een passend bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Horst aan de Maas bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de staat van de woning. Eventuele acute situaties worden direct aangegeven. De ingenieur kent ongeveer de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie