Bouwkundige keuring Ambt Delden

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Ambt Delden inplannen is dan vaak geen gek idee. Door middel van deze analyse krijg je een helder beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en ontvang je een inschatting van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Zo sta je sterker in prijsonderhandelingen. Via bouwkeuringexpert.nl tref je informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en doorzoek je en tabel met bouwkundig adviseurs in Ambt Delden.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • De bouwkundig inspecteur in Ambt Delden bekijkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals het voegwerk en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op basis van deze analyse zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €320 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ambt Delden uitvoeren

Op korte termijn een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Denk aan het voegwerk en en de staat van de isolatie. Hiermee heb je dan inzicht in welke investeringen nodig zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwadviseur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Ambt Delden.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwadviseur snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige punten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een complete taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker tref je ook praktische toelichtingen over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Ambt Delden

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste zoek je een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn een aantal architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Ambt Delden (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij bekijk je alles in en rondom het huis. De expert bekijkt alles maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. De ingenieur gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  In aansluiting op de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Bovendien krijg je ook inzage in een kostenberekening om het verblijf weer in goede staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Het is mogelijk om dit op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €275 en €425. De prijs wordt vastgesteld op basis van diverse facetten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Overweeg factoren zoals de levertijd, de instrumenten die de expert gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In het overzicht hieronder delen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Ambt Delden.

Soort woningGrootteGemiddelde kosten
Etagewoning96 m2€285 – €310
Rijtjeshuis113 m2€360 – €375
Hoekpand141 m2€415 – €445
2-onder-1 kap161 m2€465 – €485
Herenhuis189 m2€510 – €535
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de geschatte kosten, levertijd van de rapportage, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder bieden wij contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ambt Delden die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Delden, Diepenheim, Markelo, Goor en Enter.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ambt-delden-7495

Aankoopkeuring voor een woning

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Ambt Delden checkt een onpartijdige deskundige het woonobject. Handig, want zo weet je precies wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een woning dat je wilt verkopen. Op basis daarvan verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningeigenaar is het verplicht om de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over onderhoudstoestand van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig ingenieur loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €99 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Het rapport beschrijft de kosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt geadviseerd als je interesse hebt in een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Eveneens worden de uitslagen van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Ambt Delden). Worden er veel gebreken ontdekt? Met het rapport in je broekzak kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Hof van Twente loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de staat van het woonobject. Potentiële problemen worden direct benoemd. De specialist geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie