Bouwkundige keuring Molenaarsgraaf

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Molenaarsgraaf laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Zo zal je veel inzicht krijgen over de eventuele gebreken en problemen en ontvang je een inschatting van de kosten om het object in goede staat te brengen. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Via bouwkeuringexpert.nl bieden wij alle benodigde info over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en achterhaal je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Molenaarsgraaf.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Molenaarsgraaf analyseert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de ventilatie en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur met hierbij een kostenberekening.
 • Op die manier krijg je meer duidelijkheid over de staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €320 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Molenaarsgraaf laten uitvoeren

Wil jij meteen duidelijkheid over de staat en de waarde van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Profiteer dan van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Via deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de puien en kozijnen en en de onderhoudsstaat van de keuken. Tevens kom je er ook achter welke investeringen nodig zijn om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Denk aan een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Molenaarsgraaf.

Besparen op een bouwkeuring in mei 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van de woning geeft de bouwkundig specialist direct live mondeling uitleg aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende toelichtingen over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Molenaarsgraaf

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst neem je contact op met een expert die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Molenaarsgraaf en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij & de makelaar wordt de hele woning bekeken. De inspecteur bekijkt alles maar verplaatst niets en maakt geen schade. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na afronding van de wooninspectie deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de wooninspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Hierin is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en eventuele gebreken. Bijgevoegd vind je in het rapport een overzicht met de kosten om de woonruimte weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan zou je dit kunnen opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €300 en €380. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op meerdere variabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is is van belang (met het oog op reiskosten). Bovendien komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Zaken waar je op moet letten zijn levertijd van het rapport, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In de bijgaande tabel vind je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Molenaarsgraaf.

Type woningGrootteGemiddelde tarief
Flatwoning87 m2290 – €325
Rijwoning111 m2€345 – €370
Hoekhuis140 m2€425 – €450
2-onder-1 kap163 m2€460 – €485
Villa194 m2€515 – €555
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijzen, levertijd van het rapport, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder faciliteren we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Molenaarsgraaf die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Bleskensgraaf, Oud-Alblas, Waal, Langerak en Nieuwpoort.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-molenaarsgraaf-2973

Waarom een aankoopkeuring?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Molenaarsgraaf bekijkt een neutrale specialist het gebouw. Ideaal, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Hiermee geef je potentiële kopers duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkopende partij heb je de taak om kopers goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Via een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig ingenieur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €99 en €205.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. Daarbij geeft het inzicht in de te verwachten kosten om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt geadviseerd op het moment dat je een woning op het oog hebt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerder onderhoudsproblemen. Met deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. Eveneens worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Molenaarsgraaf). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door gebruik te maken van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Molenlanden loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de staat van het woonobject. Eventuele belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De expert biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie