Bouwkundige keuring Kolhorn

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Kolhorn laten doen kan veel onzekerheid wegnemen. Zo krijg je een beeld van de de gebreken van een woning en inzage in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Zo sta je sterker in de onderhandelingen. Op onze vergelijkingssite lees je meer alle benodigde informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de kosten en verstrekken we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Kolhorn.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Kolhorn checkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijvoorbeeld de dakconstructie en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer duidelijkheid over de toestand van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €330 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kolhorn plannen

Wil jij meteen duidelijkheid over de huidige staat van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Denk aan de staat van ramen, deuren en kozijnen en of er sprake is van vocht in de woning. Daarbij wordt het overzichtelijk welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de problemen aan te pakken. Daarbij krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die de keuring uitvoert. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Onder andere een bouwkundig adviseur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Kolhorn.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Overweeg dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het bekijken van het woonobject geeft de bouwkundige een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform tref je ook praktische gegevens over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Kolhorn

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Kolhorn en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter en/of wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist onderzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en maakt geen schade. De ingenieur beschikt doorgaans over een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Meteen na het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Aan de hand van de keuring krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport lees je alle opvallende zaken en de observaties en eventuele gebreken. Bijgevoegd bekijk je hier een kostenindicatie om het woonhuis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €330 en €480. De totaalprijs wordt bepaald door verschillendeonderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning is van belang (met het oog op reiskosten). Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar de oplevertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In de bijgaande tabel beschrijven we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Kolhorn.

Type huis GrootteGemiddelde tarief
Flatwoning78 m2285 – €330
Rijwoning118 m2€335 – €370
Kopwoning126 m2€415 – €450
Geschakelde woning152 m2€475 – €495
Herenhuis177 m2€520 – €545
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk goede bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: een inschatting van de kosten, de levertijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema vind je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kolhorn die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Wieringerwaard, Breezand, Anna Paulowna, Callantsoog en Oudesluis.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kolhorn-1767

Voordelen van een aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Kolhorn bekijkt een onpartijdige deskundige de woning. Belangrijk, want op deze manier weet je exact wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier geef je de kopende partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningeigenaar heb je de plicht om de potentiële koper goed te informeren aangaande de staat van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig expert check alle opleverpunten en kent de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €105 en €245.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. Je krijgt nadere toelichting over de herstelkosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt in beeld op het moment dat je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. In veel gevallen wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je een bod doet (via een makelaar in Kolhorn). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Hollands Kroon doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de staat van het woonobject. Eventuele gebreken worden direct aangegeven. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelheid.

Plaats een reactie