Bouwkundige keuring Vaals

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Vaals laten doen kan veel meerwaarde bieden. Door deze keuring krijg je een concreet beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je meer inzicht in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op onze vergelijkingssite kan je aan de slag met aanvullende info over de verschillende keuringen, de onkosten en tref je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Vaals.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Vaals benadert de woning grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de riolering en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je per onderdeel een uitgebreide documentatie met hierbij een kostenberekening.
 • Op die manier heb jij meer zekerheid over de actuele situatie en staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €335 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Vaals inplannen

Heel snel een inspectie van de staat (en gebreken) van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Via deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. het voegwerk en en de staat van de isolatie. Hiermee weet je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Daarbij krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die langskomt om deze keuring te doen. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Denk aan een bouwkundige, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Vaals.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Overweeg dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het huis geeft de bouwkundig adviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons portaal lees je ook aanvullende gegevens over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Vaals

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste neem je contact op met een specialist die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Vaals en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De inspecteur beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen huisraad en maakt niets open. Hij of zij heeft hiervoor o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Direct na de wooninspectie deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Steunend op de huis-analyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit rapport staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Tevens staat in het document een indicatie van de kosten om het gebouw te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €280 en €480. Het kostenplaatje hangt af van verschillendefacetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de woonplaats heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk altijd goed naar levertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In het overzicht hieronder vind je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Vaals.

Type woningWoonoppervlakPrijsberekening
Bovenwoning78 m2300 – €310
Rijwoning122 m2€335 – €380
Kopwoning137 m2€415 – €435
2-onder-1 kap159 m2€460 – €505
Landhuis191 m2€510 – €545
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vraag prijzen op bij goede bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de tarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel tref je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Vaals die potentieel hun service kunnen verlenen bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Gulpen-Wittem, Eijsden-Margraten, Meerssen, Maastricht en Beek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-vaals-6291

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Aan de hand van een aankoopkeuring in Vaals checkt een neutrale partij het gebouw. Niet zo gek, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper goed in te lichten overde bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Via een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwadviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en is deskundig op het gebied van regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €110 en €225.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. De deskundige geeft ook een indicatie van de herstelkosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt uitgevoerd in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verschillende gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Dikwijls worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Vaals). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Geholpen door het rapport kan je dan een passend bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Vaals loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de staat van het woonobject. Mogelijke problemen worden direct aangewezen en besproken. De specialist weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelle levertijd.

 • Bouwkundige keuring Vijlen
 • Bouwkundige keuring Lemiers
 • Plaats een reactie