Bouwkundige keuring Vijlen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Vijlen laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Met behulp van de inspecteur krijg je inzicht in de technische kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om het object in goede staat te brengen. Zo sta je sterker in de onderhandelingen. Op Bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij alle benodigde info over de verschillende keuringen, de prijzen en bekijk je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Vijlen.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Vijlen checkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijv. de dakconstructie en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op basis van deze analyse heb jij meer zekerheid over de huidige staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €305 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Vijlen plannen

Op korte termijn duidelijkheid over de huidige staat van een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Na deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het schilderwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken. Hiermee wordt het overzichtelijk welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig ingenieur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Vijlen.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Tijdens het onderzoek van het appartement geeft de bouwkundig specialist mondeling een toelichting van de bouwkundige problemen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Regel ook direct een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Via onze vergelijker lees je ook handige uitleg over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Vijlen

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te starten zoek je een deskundige die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn allerlei architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Vijlen (en de regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwexpert onderzoekt alles maar verplaatst niets en hakt niks open. De specialist beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afloop van de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Middels de huis-analyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Daarin lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bijgevoegd staat in het document een kostenberekening om de woning weer in goede staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €345 en €445. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van diverse variabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat speelt een rol in verband met de reiskosten. Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Neem zaken in overweging zoals de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In de onderstaande tabel bekijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Vijlen.

Type woningNetto woonoppervlakteGeschatte prijzen
Appartement79 m2300 – €330
Tussenwoning103 m2€350 – €375
Kopwoning127 m2€405 – €445
Twee onder één kap154 m2€475 – €480
Villa194 m2€520 – €540
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsverwachting, levertijd van het rapport, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder tref je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Vijlen die wellicht beschikbaar zijn voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Elkenrade, Eys, Wittem, Epen en Mechelen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-vijlen-6294

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door middel van een aankoopkeuring in Vijlen bekijkt een objectieve specialist de woning. Verstandig, want op deze manier weet je exact wat de conditie van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een inspectie van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport verschaf je potentiële kopers inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als huiseigenaar heb je de plicht om de nieuwe eigenaar goed te informeren aangaande de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundige check alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €110 en €215.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Daarbij geeft het inzicht in de herstelkosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Limburg is relevant in situaties wanneer je interesse hebt in een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van achterstallig onderhoud. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Standaard worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Vijlen). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Geholpen door het rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Vaals wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de bouwkundige staat van de woning. Potentiële acute situaties worden direct benoemd. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie