Bouwkundige keuring Langbroek

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Langbroek laten uitvoeren is heel erg verstandig. Zo krijg je inzicht in de bouwkundige staat van het huis en krijg je een indicatie van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met die kennis creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op onze bouwkeuring-vergelijker bieden wij alle benodigde informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de kosten en verschaffen we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Langbroek.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Langbroek checkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. de sanitaire voorzieningen en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een helder beeld van de de conditie van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €330 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Langbroek inplannen

Op korte termijn meer info over de huidige staat van jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het metselwerk en of er sprake is van vocht in de woning. Ook weet je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de woning komt inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt denken aan een bouwkundig specialist, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Langbroek.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in mei 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Tijdens het onderzoek van het woonhuis geeft de bouwadviseur direct live mondeling uitleg van de bouwkundige onderdelen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform kan je ook veel uitleg vinden over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Langbroek

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste moet je een expert hebben die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit allerlei architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Langbroek en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & eventueel de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De inspecteur bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. De expert beschikt doorgaans over een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Na de inspectie vertelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Geleid door het woningonderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In deze documentatie staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Bijgevoegd vind je in het rapport een schatting van de onkosten om het huis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €275 en €480. Het prijskaartje hangt af van meerdere factoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook de regio heeft invloed in verband met de reiskosten. Daarbij zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Overweeg factoren zoals de snelheid, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In het overzicht hieronder vind je overzichtelijk de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Langbroek.

Soort woningOppervlaktePrijsindicatie
Etagewoning87 m2285 – €325
Rijwoning100 m2€355 – €390
Kopwoning150 m2€425 – €435
Geschakelde woning160 m2€465 – €490
Vrijstaand185 m2€505 – €550
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsverwachting, levertijd van het rapport, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema bieden wij adressen van bouwkundig adviesbureaus in Langbroek die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Cothen, Doorn, Elst, Uddel en Garderen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-langbroek-3947

Aankoopkeuring uit laten voeren

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. D.m.v. een aankoopkeuring in Langbroek bekijkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur het gebouw. Een uitkomst, zo krijg je goed inzicht in wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door middel van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring betekent: een professionele en erkende analyse een woning dat jij wil verhuren. Op die manier verstrek je de benodigde info over de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om de koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Dankzij een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Het bouwkundig adviesbureau gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is deskundig op het gebied van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €120 en €190.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning in te schatten. Het rapport beschrijft de te verwachten kosten om de woning in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht wordt uitgevoerd wanneer je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Dikwijls wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Langbroek). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Minpunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwadviseur uit de gemeente Wijk bij Duurstede loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelheid.

Plaats een reactie