Bouwkundige keuring Eys

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Eys regelen is dan zeker aan te raden. Door deze keuring krijg je een idee van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je een beeld van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Daarmee creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op onze bouwkeuring-vergelijker tref je alle benodigde info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de kosten en doorzoek je een schema met bouwkundig adviseurs in Eys.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Eys bekijkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de puien en kozijnen en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten heb jij meer zekerheid over de staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €300 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Eys laten uitvoeren

Direct een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Aan de hand van deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de vloerconstructies en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Tevens krijg je een indicatie van wat de financiële consequenties zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je meer helderheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de keuring uitvoert. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Onder andere een bouwkundig adviseur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Eys.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in december 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Ten tijde van de controle van de woning geeft de bouwkundige een mondeling verslag aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer toelichtingen over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Eys

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te starten zoek je een expert die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Eys en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & makelaar van de verkopende partij maak je een rondje door de woning. De deskundige bekijkt alles maar verplaatst geen inboedel en richt dus nooit schade aan. De specialist heeft hiervoor o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  In aansluiting op de wooninspectie deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met behulp van de inspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de bevindingen en eventuele gebreken. Ook vind je hier een indicatie van de kosten om het object weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €285 en €400. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van meerdere factoren. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning is van belang (met het oog op reiskosten). Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Belangrijke punten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In de vergelijker hieronder verstrekken we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Eys.

Type huis Aantal m2Gemiddelde kosten
Flatwoning82 m2290 – €305
Rijtjeshuis108 m2€360 – €385
Hoekwoning129 m2€420 – €450
Geschakelde woning166 m2€470 – €490
Vrijstaand195 m2€510 – €545
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport nodig?

Vind professionele bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: de geschatte kosten, levertijd van de rapportage, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Eys die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Wittem, Epen, Mechelen, Beutenaken en Slenaken.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-eys-6287

Aankoopkeuring voor een woonobject

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Eys analyseert een onafhankelijk ingenieur het gebouw. Een aanrader, want zo weet je precies wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een professionele en erkende analyse een bestaande woning dat je wilt verkopen. Daarmee geef je de kopende partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningverkoper is het verplicht om kopers te informeren over de staat van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Informatie over de opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €125 en €200.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De inspecteer berekent ook de te verwachten kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Limburg is relevant als je een bod wilt uitbrengen op een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerder onderhoudsproblemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Mede worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Eys). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Gulpen-Wittem maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de staat van de woning. Potentiële problemen worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur noemt ook een prijsindicatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie