Bouwkundige keuring Epen

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Epen laten uitvoeren is een verstandige keuze. Hiermee krijg je een helder beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en inzage in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Daarmee is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Door gebruik te maken van deze site bieden wij actuele info over hoe je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en verschaffen we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Epen.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • De bouwkundig inspecteur in Epen benadert het huis grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals onder andere het dak, pannen, dakbeschot en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Door deze inspectie heb je een duidelijk beeld van de huidige staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €295 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Epen uitvoeren

Heel snel een analyse van de huidige staat van je woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Via deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. De inspecteur bekijkt o.a. de kozijnen en en de staat van eventuele schuren en garages. Tevens achterhaal je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt denken aan een bouwadviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Epen.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Probeer dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Tijdens het onderzoek van het huis geeft de bouwadviseur direct live mondeling uitleg van de bouwkundige onderdelen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Kies dan ook voor een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige toelichtingen over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Epen

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst heb je een deskundige nodig die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit allerlei architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Epen en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper en/of makelaar van de verkopende partij loop je hele woning door. De specialist doorzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en hakt niks open. De specialist kan gebruik maken van een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Na afloop van de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Steunend op de huis-analyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Tevens vind je in het rapport een kostenberekening om het huis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €335 en €415. Het kostenplaatje bestaat uit een aantal variabelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat is van belang door de te verwachten reiskosten. Verder komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Belangrijke punten zijn de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder berekenen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Epen.

Soort woningGrootteGemiddelde prijzen
Etagewoning87 m2275 – €310
Tussenwoning103 m2€345 – €380
Hoekhuis134 m2€425 – €435
2-onder-1 kap154 m2€475 – €480
Villa198 m2€530 – €550
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsindicatie, de levertijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna overhandigen we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Epen die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Mechelen, Beutenaken, Slenaken, Heijenrath en Reijmerstok.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-epen-6285

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Middels een aankoopkeuring in Epen controleert een neutrale bouwkundig ingenieur het woonhuis. Slim, want zo weet je precies wat de staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een gedegen review van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Zo geef je de aspirant koper informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningeigenaar heb je de plicht om de mogelijke koper goed te informeren aangaande onderhoudstoestand van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwadviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet precies hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €99 en €225.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten voor herstelwerk om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Limburg komt doorgaans ter sprake in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verborgen gebreken. D.m.v. een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Standaard worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Epen). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Gulpen-Wittem doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de staat van het huis. Eventuele acute situaties worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie