Bouwkundige keuring Lippenhuizen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Lippenhuizen laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Zo krijg je inzicht in de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je meer inzicht in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op die manier heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op onze vergelijkingssite lees je meer nuttige informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en check je en tabel met bouwkundig adviseurs in Lippenhuizen.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Lippenhuizen bekijkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals o.a. het voegwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle bevindingen van de deskundige met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten krijg je meer duidelijkheid over de actuele situatie en staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €290 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lippenhuizen inplannen

Wil je snel meer info over de staat (en gebreken) van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Na deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Je kunt denken aan de riolering en en de toepassingen van isolatie. Ook kom je er ook achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de problemen aan te pakken. Daarbij krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundige, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Lippenhuizen.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Probeer dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Tijdens het onderzoek van het object geeft de bouwkundige mondeling een toelichting van de bouwkundige problemen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons platform kan je ook veel gegevens vinden over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Lippenhuizen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten heb je een expert nodig die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Lippenhuizen en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper & wellicht een makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De deskundige doorzoekt alles maar verplaatst geen meubels en maakt niets open. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Direct na het woningonderzoek omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met behulp van de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In deze documentatie staat de conclusie van de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien staat in het document een indicatie van de kosten om het object weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2023 schommelen rond de €270 en €490. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van verschillende aspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Belangrijke punten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In de onderstaande tabel verstrekken we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Lippenhuizen.

Soort huisOppervlakteGemiddelde onkosten
Studio78 m2285 – €315
Rijtjeshuis124 m2€350 – €365
Hoekhuis143 m2€425 – €450
Geschakelde woning175 m2€470 – €505
Landhuis195 m2€520 – €540
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vind geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de tarieven, levertijd van de rapportage, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna overhandigen we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Lippenhuizen die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Terwispel, Tijnje, Luxwoude, Langezwaag en Jonkerslân.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lippenhuizen-8408

Kiezen voor een aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Dankzij een aankoopkeuring in Lippenhuizen bekijkt een neutrale expert de potentiële woning. Een aanrader, zo ontvang je betrouwbare details over wat de status van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring beslaat een gedegen review van een huis die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan verschaf je potentiële kopers inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper van informatie te voorzien over de staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is deskundig op het gebied van de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €105 en €200.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die gemaakt moeten worden om de woning op te knappen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerdere probleemgebieden. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Daarbij worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Lippenhuizen). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring is een simpelere technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Opsterland loop je hele woning door. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De ingenieur weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie