Bouwkundige keuring Steenwijkerland

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Steenwijkerland inplannen is dan zeer verstandig. Op die manier krijg je inzicht in de bouwkundige staat van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om het object in goede staat te brengen. Door deze inzichten sta je sterker in de onderhandelingen. Via bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij aanvullende info over hoe je een keuring aanvraagt, de tarieven en check je en tabel met bouwkundig adviseurs in Steenwijkerland.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Steenwijkerland inspecteert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijvoorbeeld de vloeren en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je volledige duidelijkheid over de huidige staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €295 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Steenwijkerland laten uitvoeren

Heb je belang bij inzicht in de staat en de waarde van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Na deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt gekeken naar o.a. de gevel en en de onderhoudsstaat van de keuken. Ook krijg je een indicatie van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Eveneens krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwkundig adviesbureau, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Steenwijkerland.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Probeer dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van de woning geeft de bouwkundig expert een mondelinge toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal tref je ook praktische gegevens over Aankoopkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Steenwijkerland

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst zoek je een expert die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Steenwijkerland (regio).

 2. De technische keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij & makelaar van de verkopende partij wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De inspecteur bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niks en schroeft niets open. De expert beschikt doorgaans over thermografische camera en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  In aansluiting op de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met alle bevindingen van de wooninspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit rapport vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Tevens staat in het document een overzicht van de herstelkostenom het huis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €330 en €410. De prijs is gebaseerd op allerlei factoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de definitieve prijs. In het schema hieronder bekijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Steenwijkerland.

Type woningNetto woonoppervlakteGeschatte tarieven
Appartementje90 m2€275 – €325
Rijwoning106 m2€360 – €375
Hoekwoning134 m2€415 – €450
Geschakelde woning164 m2€460 – €485
Vrijstaand179 m2€530 – €550
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: de geschatte kosten, de snelheid, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna verstrekken we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Steenwijkerland die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Urk, Noordoostpolder, Kampen, Dronten en Lelystad.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-steenwijkerland-8343

Pluspunten van de aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. D.m.v. een aankoopkeuring in Steenwijkerland bekijkt een objectieve expert het woonobject. Handig, zo krijg je goed inzicht in wat de huidige staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een inspectie van een huis die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkopende partij is het verplicht om kopers van informatie te voorzien over de staat van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig ingenieur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is deskundig op het gebied van regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €130 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die gemaakt moeten worden om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel komt doorgaans ter sprake als je een woning op het oog hebt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Daarbij worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Steenwijkerland). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport kan je dan een passend bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Steenwijkerland wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de gebreken van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

 • Bouwkundige keuring Eesveen
 • Bouwkundige keuring Giethoorn
 • Bouwkundige keuring Blokzijl
 • Bouwkundige keuring IJsselham
 • Bouwkundige keuring Nederland
 • Bouwkundige keuring Wetering
 • Bouwkundige keuring Scheerwolde
 • Bouwkundige keuring Blankenham
 • Bouwkundige keuring Kuinre
 • Bouwkundige keuring Oldemarkt
 • Bouwkundige keuring Ossenzijl
 • Bouwkundige keuring Kalenberg
 • Bouwkundige keuring Paasloo
 • Bouwkundige keuring Vollenhove
 • Bouwkundige keuring Sint Jansklooster
 • Bouwkundige keuring Steenwijk
 • Bouwkundige keuring Tuk
 • Bouwkundige keuring Witte Paarden
 • Bouwkundige keuring Baars
 • Bouwkundige keuring De Pol
 • Bouwkundige keuring Willemsoord
 • Bouwkundige keuring Marijenkampen
 • Bouwkundige keuring Steenwijkerwold
 • Bouwkundige keuring Basse
 • Bouwkundige keuring Zuidveen
 • Bouwkundige keuring Onna
 • Bouwkundige keuring Kallenkote
 • Bouwkundige keuring De Bult
 • Bouwkundige keuring Belt-Schutsloot
 • Bouwkundige keuring Wanneperveen
 • Plaats een reactie