Bouwkundige keuring Elkenrade

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Elkenrade regelen is dan zeer verstandig. Zo krijg je inzicht in de de kwaliteit van de woning en krijg je meer inzicht in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Door deze inzichten is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze website bieden wij praktische informatie over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en check je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Elkenrade.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Elkenrade analyseert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. de vloerconstructies en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een concreet beeld van de de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €330 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Elkenrade regelen

Wil jij meteen duidelijkheid over de bouwtechnische staat van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Profiteer dan van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het schilderwerk en en de staat van de CV-ketel. Ook krijg je een indicatie van welke kosten noodzakelijk zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die het woonobject gaat inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt terecht bij een bouwkundig expert, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Elkenrade.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het bekijken van het woonobject geeft de bouwadviseur mondeling een toelichting van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Kies dan ook voor een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal kan je ook veel uitleg vinden over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Elkenrade

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Elkenrade (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar en/of de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De expert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles op z’n plek staan en schroeft niets open. De specialist gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doornemen

  Meteen na de inspectie meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de huisbeoordeling komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Hierin staat een lijst met de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Als bijlage krijg je ook inzage in een lijst met kosten die nodig zijn om het huis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €290 en €445. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van een aantal facetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Verder komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk goed naar wachttijd, hoe uitgebreid de rapportage is en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In de vergelijker hieronder vind je overzichtelijk de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Elkenrade.

Soort huisAantal m2Geschatte prijs
Studio77 m2€290 – €315
Rijtjeshuis101 m2€335 – €365
Kopwoning125 m2€415 – €440
2-onder-1 kap163 m2€470 – €485
Herenhuis175 m2€525 – €540
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de geschatte kosten, levertijd van de rapportage, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de tabel hieronder verstrekken we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Elkenrade die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Eys, Wittem, Epen, Mechelen en Beutenaken.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-elkenrade-6289

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een mooie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Via een aankoopkeuring in Elkenrade checkt een objectieve expert het woonobject. Handig, zo weet je snel meer over wat de actuele situatie en staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Middels een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport geef je de kopende partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om kopers op de hoogte te brengen van de staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? A.d.h.v. een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert check alle opleverpunten en kent bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €130 en €205.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De inspecteer berekent ook de benodigde kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Limburg komt in beeld zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Standaard worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Je kunt dit het beste laten doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Elkenrade). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Gulpen-Wittem wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de gebreken van de woning. Potentiële acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie