Bouwkundige keuring Mechelen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Mechelen laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Met behulp van de inspecteur krijg je een beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je een beeld van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op die manier heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op www.bouwkeuringexpert.nl bieden wij uitgebreide info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en tref je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Mechelen.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Mechelen inspecteert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de staat van de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een beeld van de de staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is een keuring soms verplicht.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €285 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Mechelen uitvoeren

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de bouwkundige staat van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Aan de hand van deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het leidingwerk en en de staat van de elektrische installatie. Zo weet je welke investeringen nodig zijn om mogelijke gebreken op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Onder andere een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Mechelen.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Overweeg dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige informatie over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Mechelen

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst moet je contact zoeken met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Mechelen (en de regio).

 2. De technische keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij loop je hele woning door. De inspecteur checkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en breekt of hakt niks open. De specialist gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afloop van de woninganalyse vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met de gegevens van de huisbeoordeling krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie staat een lijst met de waarnemingen en eventuele gebreken. Daarbij bekijk je hier een schatting van de onkosten om het object te herstellen en/of renoveren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €315 en €460. De totaalprijs bestaat uit meerdere onderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio speelt een rol vanwege de reiskosten. Verder zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk goed naar de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In het bijgesloten overzicht vergelijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Mechelen.

Type woningOppervlakteGemiddelde onkosten
Etagewoning87 m2290 – €315
Rijtjeshuis109 m2€360 – €365
Hoekwoning146 m2€425 – €430
Twee onder één kap152 m2€470 – €490
Villa175 m2€530 – €560
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kosten, de levertijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Mechelen die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Beutenaken, Slenaken, Heijenrath, Reijmerstok en Ingber.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-mechelen-6281

Pluspunten van de aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Mechelen onderzoekt een objectieve bouwkundig ingenieur de woning. Een aanrader, zo krijg je goed inzicht in wat de huidige staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Advies over de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om kopers op de hoogte te brengen van de onderhoudssituatie van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Dankzij een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet hoe het zit met de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €105 en €245.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt uitgevoerd in situaties wanneer je interesse hebt in een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Standaard worden de uitslagen van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Mechelen). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Gulpen-Wittem loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële gebreken worden direct aangegeven. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelheid.

Plaats een reactie