Bouwkundige keuring Scherpenzeel

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Scherpenzeel laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Door middel van deze analyse krijg je een idee van de eventuele gebreken en problemen en krijg je een indicatie van de kosten om het object in goede staat te brengen. Met deze informatie is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op ons woonplatform bekijk je uitgebreide info over hoe je een keuring aanvraagt, de prijzen en verstrekken we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Scherpenzeel.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Scherpenzeel controleert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals de staat van ramen, deuren en kozijnen en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een kostenplaatje.
 • Met deze documenten heb je een duidelijk beeld van de gesteldheid van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €325 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Scherpenzeel regelen

Heb je belang bij meer info over de staat en de waarde van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Denk aan de groepenkasten en en de onderhoudsstaat van de keuken. Hiermee krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt dienen te worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die deze keuringen kan uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Scherpenzeel.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in december 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kies dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting van alle bouwkundige punten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op deze website kan je ook veel uitleg vinden over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Scherpenzeel

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te starten moet je een expert hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan uiteenlopende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Scherpenzeel (en in de buurt).

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en/of wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwexpert loopt alles na maar verplaatst niets en hakt niks open. De inspecteur gebruik vaak een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na het woningonderzoek beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Geleid door het woningonderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In het verslag staat een lijst met de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Als bijlage vind je daar een overzicht met de kosten om de woonruimte te herstellen en/of renoveren.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €305 en €415. De totaalprijs is gebaseerd op verschillende onderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In de bijgaande tabel bieden wij de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Scherpenzeel.

WoonobjectWoonoppervlakGemiddelde kosten
Etagewoning98 m2290 – €330
Rijwoning111 m2€335 – €380
Kopwoning125 m2€420 – €445
2-onder-1 kap174 m2€455 – €505
Vrijstaand193 m2€525 – €560
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport december 2023.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk info van professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijzen, levertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de lijst hierna vind je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Scherpenzeel die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Spanga, Nijetrijne, Oldetrijne, Sonnega en Oldeholtwolde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-scherpenzeel-8483

Aankoopkeuring uit laten voeren

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met behulp van een aankoopkeuring in Scherpenzeel analyseert een onpartijdige ingenieur het verblijf. Ideaal, want op deze manier weet je exact wat de toestand van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Via een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een pand dat je te koop wilt aanbieden. Zo geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningeigenaar is het wettelijk je plicht de aspirant koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Het bouwkundig adviesbureau check alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €110 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De inspecteer berekent ook de noodzakelijke investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Ook worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Scherpenzeel). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente Weststellingwerf loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de staat van het huis. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. Deze inspecteur noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie