Bouwkundige keuring Wolsum

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Wolsum regelen is zeker iets om te overwegen. Hiermee krijg je inzicht in de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en ontvang je een inschatting van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze website verzamelen wij uitgebreide info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en achterhaal je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Wolsum.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Wolsum onderzoek het huis grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere de kozijnen en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie zal je veel inzicht krijgen van de de status van de woning die je op het oog hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €270 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wolsum plannen

Direct een inspectie van de staat (en gebreken) van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. de algehele kavel en of er sprake is van vocht in de woning. Hiermee heb je dan inzicht in welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Wolsum.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Bekijk de mogelijkheden van een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Tijdens het onderzoek van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist direct live mondeling uitleg van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Kies dan ook voor een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op deze website vind je ook meer informatie over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Wolsum

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen moet je een deskundige hebben die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Wolsum en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper & de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwexpert checkt alles maar verplaatst geen huisraad en maakt geen schade. De expert heeft hiervoor o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies bespreken

  Na afloop van het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met behulp van de inspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk tref je een samenvatting van de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bovendien vind je hier een kostenoverzicht om het verblijf weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €290 en €440. De prijs wordt vastgesteld op basis van verschillende variabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning speelt een rol vanwege de reiskosten. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar de oplevertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In het overzicht hieronder vind je samengevat de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Wolsum.

Soort woningAantal m2Gemiddelde onkosten
Flatwoning88 m2285 – €320
Rijwoning119 m2€345 – €370
Hoekpand139 m2€415 – €440
Twee onder één kap155 m2€475 – €505
Villa190 m2€515 – €540
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel verstrekken we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wolsum die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Folsgare, Tjalhuizum, Nijland, Breezanddijk en Tjerkwerd.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wolsum-8774

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Wolsum checkt een neutrale bouwkundig ingenieur het gebouw. Niet zo gek, zo weet je snel meer over wat de gesteldheid van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een woonobject dat jij wil verhuren. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper goed in te lichten overde staat van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwinspecteur loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €110 en €225.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De deskundige geeft ook een indicatie van de benodigde kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake als je mogelijk een woning wilt kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op achterstallig onderhoud. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Vaak worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Wolsum). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Súdwest-Fryslân loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële gebreken worden direct aangegeven. Deze inspecteur kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelheid.

Plaats een reactie