Bouwkundige keuring Valburg

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Valburg inplannen kan veel meerwaarde bieden. Op die manier krijg je een helder beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op die manier heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op Bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij aanvullende informatie over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en bieden we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Valburg.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Valburg checkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijv. de kozijnen, het schilderwerk of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie krijg je meer helderheid over de huidige staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is een keuring soms verplicht.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €320 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Valburg laten uitvoeren

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de huidige staat van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de gevel en of er houtrot is. Ook kom je er achter welke kosten er bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Ook krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Valburg.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de bezichtiging van het appartement geeft de bouwkundige een mondelinge samenvatting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan dan ook meteen een erkende taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende toelichtingen over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Valburg

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten zoek je een expert die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Valburg (en de regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter & eventueel de makelaar wordt de hele woning bekeken. De inspecteur bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niets en breekt of hakt niks open. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doornemen

  Meteen na het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de observaties en eventuele gebreken. Bijgevoegd vind je daar een kostenoverzicht om het woonhuis weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €310 en €385. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van een aantal facetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Verder komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In het bijgaande overzicht vergelijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Valburg.

Soort huisOppervlaktePrijsindicatie
Bovenwoning94 m2280 – €320
Tussenwoning122 m2€350 – €365
Hoekpand145 m2€400 – €445
2-onder-1 kap165 m2€470 – €495
Vrijstaand194 m2€530 – €535
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk goede bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, levertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de figuur hieronder verstrekken we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Valburg die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Herveld, Andelst, Hemmen, Zetten en Dodewaard.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-valburg-6675

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Valburg checkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Slim, zo krijg je inhoudelijke info over wat de status van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een gedegen review van een huis die binnenkort op de markt komt. Daarmee geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om de mogelijke koper te voorzien van correctie informatie over de staat van jouw huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Een bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet precies hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Kosten variëren tussen de €120 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. De inspecteer berekent ook de te verwachten kosten om eventuele gebreken te herstellen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt geadviseerd in het geval je interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op achterstallig onderhoud. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Doorgaans worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Valburg). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Overbetuwe maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. De specialist weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie