Bouwkundige keuring Veenendaal

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Veenendaal laten uitvoeren is heel erg verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je een beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je een indicatie van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Daarmee is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze pagina lees je meer informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en vind je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Veenendaal.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Veenendaal analyseert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals het leidingwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Door deze inspectie zal je veel inzicht krijgen van de de status van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Bij een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €285 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Veenendaal uitvoeren

Op korte termijn een inspectie van de algehele staat van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Door deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Je kunt denken aan de vloerconstructies en de technische staat van de CV-installatie. Hiermee weet je wat de financiële consequenties zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Eveneens krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Veenendaal.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Probeer dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het bekijken van het object geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform lees je ook handige gegevens over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Veenendaal

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste moet je een specialist hebben die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Veenendaal en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de aan- of verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De specialist doorzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft niets open. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Na afronding van de keuring meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Middels de huisbeoordeling ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit document staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Bijgevoegd bekijk je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het woonhuis te herstellen en/of renoveren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €345 en €475. Het kostenplaatje hangt af van een aantal factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning is van belang vanwege de reiskosten. Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op de snelheid, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In het bijgesloten overzicht bekijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Veenendaal.

WoonobjectGroottePrijsberekening
Appartement98 m2290 – €315
Rijtjeshuis102 m2€355 – €390
Hoekwoning129 m2€405 – €440
Geschakelde woning163 m2€460 – €490
Landhuis192 m2€520 – €550
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van goede bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de prijsverwachting, de snelheid, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna overhandigen we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Veenendaal die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Zeewolde, Putten, Nijkerk, Ermelo en Harderwijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-veenendaal-3904

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. D.m.v. een aankoopkeuring in Veenendaal checkt een neutrale specialist het verblijf. Ideaal, zo ontvang je betrouwbare details over wat de onderhoudsstatus van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een inspectie van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de koper te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur controleert alle opleverpunten en weet hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €99 en €230.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de noodzakelijke investeringen om de woning op te knappen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht komt doorgaans ter sprake op het moment dat je een woning op het oog hebt. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Dikwijls worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Veenendaal). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Veenendaal maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke problemen worden meteen aangestipt. De specialist noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie