Bouwkundige keuring Siegerswoude

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Siegerswoude inplannen is heel erg verstandig. Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft over de technische kwaliteit van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om het object in goede staat te brengen. Met die kennis worden de onderhandelingen transparanter. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je meer alle benodigde informatie over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en bieden we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Siegerswoude.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Siegerswoude checkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van de puien en kozijnen en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een helder beeld van de de huidige staat van de woning die je wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €290 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Siegerswoude afspreken

Behoefte aan duidelijkheid over de technische kwaliteit je woning of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het metselwerk en en de toepassingen van isolatie. Dan kom je er achter welke kosten er gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Denk aan een bouwkundige, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Siegerswoude.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in februari 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal lees je ook handige informatie over FAQ.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Siegerswoude

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst heb je een expert nodig die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Siegerswoude (en de regio).

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en/of eventueel de makelaar wordt de hele woning bekeken. De deskundige bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles op z’n plek staan en breekt of hakt niks open. De specialist beschikt doorgaans over een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na de wooninspectie meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Steunend op het onderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit stuk staat een lijst met de waarnemingen en eventuele gebreken. Als bijlage staat in het document een kostenindicatie om het huis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €340 en €395. De totale prijs hangt af van meerdere onderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat speelt een rol (met het oog op reiskosten). Eveneens komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed de levertijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In het overzicht hieronder vind je overzichtelijk de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Siegerswoude.

Type huis Netto woonoppervlakteGeschatte prijzen
Studio100 m2295 – €325
Rijtjeshuis115 m2€350 – €390
Kopwoning138 m2€410 – €430
Geschakelde woning174 m2€455 – €500
Villa196 m2€510 – €550
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport februari 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, de snelheid, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Siegerswoude die wellicht beschikbaar zijn voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Ureterp, Olterterp, Nij Beets, Beetsterzwaag en Bakkeveen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-siegerswoude-9248

Wat is een aankoopkeuring?

Als je een woning gaat kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door middel van een aankoopkeuring in Siegerswoude onderzoekt een neutrale expert het gebouw. Een aanrader, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een objectieve beoordeling van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Zo geef je potentiële kopers duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningverkoper is het verplicht om de mogelijke koper te informeren over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door middel van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig expert gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €99 en €210.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. Het rapport beschrijft de kosten voor herstelwerk om de woning in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant wanneer je een woning op het oog hebt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Evenzeer worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Siegerswoude). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Opsterland wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de staat van het huis. Mogelijke problemen worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage kosten en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie