Bouwkundige keuring West Betuwe

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in West Betuwe laten doen is dan vaak geen gek idee. Door middel van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met deze informatie heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Hieronder kan je aan de slag met aanvullende info over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en tref je en tabel met bouwkundig adviseurs in West Betuwe.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in West Betuwe checkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar de in het oog vallende aspecten zoals bijv. de sanitaire voorzieningen en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle bevindingen van de deskundige met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Aan de hand van dit rapport zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de huidige staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €270 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in West Betuwe inplannen

Heb je belang bij meer info over de bouwtechnische staat van een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Dankzij deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Je kunt denken aan de ventilatie en en of er lekkages zijn. Dan weet je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. Daarbij krijg je meer helderheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt denken aan een bouwkundige, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in West Betuwe.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge samenvatting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een actuele taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform lees je ook handige toelichtingen over Veelgestelde vragen.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in West Betuwe

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste zoek je een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan meerdere architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in West Betuwe (en in de buurt).

 2. De keuring van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper en / of wellicht een makelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwspecialist analyseert alles maar verplaatst niks en maakt geen schade. De specialist kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Direct na het onderzoek omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Gebaseerd op het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In deze documentatie is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Ook krijg je ook inzage in een indicatie van de kosten om het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €295 en €370. De totale prijs hangt af van een aantal factoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op levertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Al deze punten kunnen invloed hebben op de definitieve prijs. In het schema hieronder bieden wij de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in West Betuwe.

Type woningOppervlakteGeschatte prijs
Studio76 m2€275 – €325
Rijtjeshuis118 m2€360 – €385
Hoekwoning137 m2€400 – €450
2-onder-1 kap175 m2€465 – €505
Herenhuis185 m2€520 – €560
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vind betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de tarieven, de snelheid, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema vind je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in West Betuwe die wellicht beschikbaar zijn voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Vijfheerenlanden, Buren, Culemborg, Neder-Betuwe en Tiel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-west-betuwe-4191

Voordelen van een aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. D.m.v. een aankoopkeuring in West Betuwe analyseert een neutrale expert het gebouw. Een aanrader, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Op basis daarvan bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningverkoper heb je de taak om de potentiële koper goed te informeren aangaande onderhoudstoestand van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig expert loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kan je alles vertellen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven liggen tussen de €130 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten voor herstelwerk om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland laat je meestal uitvoeren wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Vaak wordt dit gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Meestal worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in West Betuwe). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport kan je dan een passend bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente West Betuwe wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De expert kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en de snelheid.

 • Bouwkundige keuring Deil
 • Bouwkundige keuring Heukelum
 • Bouwkundige keuring Herwijnen
 • Bouwkundige keuring Hellouw
 • Bouwkundige keuring Haaften
 • Bouwkundige keuring Tuil
 • Bouwkundige keuring Waardenburg
 • Bouwkundige keuring Neerijnen
 • Bouwkundige keuring Opijnen
 • Bouwkundige keuring Est
 • Bouwkundige keuring Geldermalsen
 • Bouwkundige keuring Meteren
 • Bouwkundige keuring Tricht
 • Bouwkundige keuring Spijk
 • Bouwkundige keuring Vuren
 • Bouwkundige keuring Asperen
 • Bouwkundige keuring Acquoy
 • Bouwkundige keuring Rhenoy
 • Bouwkundige keuring Beesd
 • Bouwkundige keuring Gellicum
 • Bouwkundige keuring Rumpt
 • Bouwkundige keuring Enspijk
 • Bouwkundige keuring Ophemert
 • Bouwkundige keuring Heesselt
 • Bouwkundige keuring Varik
 • Plaats een reactie